röplabda

2018.07.06. 17:45

Tanulópénz lett a majdnem bronzból

A nemzetközi megmérettetések miatt a röplabda szövetség gyorsan „letudta” az NB II-es mezőny csatározásait. A márciusi szezonzár után fél éves szünetet tartanak a csapatok, köztük a Kalocsai SE női csapata is. Ráadásul a túlontúl hosszú üres játékot még a Kalocsához közeli, Szelidi Strandröplabda Bajnokság sem dobja fel, ugyanis több mint két évtizedes hagyományt megszakítva, idén nem táncol a labda a Szelidi-tó partján.

Mike Szilvia

Nagy megmérettetésekkel kellett szembenéznie a kalocsai röplabdának. A KSE legendás, több évtizednyi tapasztalattal rendelkező edzőjének, Kováts Ágnesnek munkájára a helyi egyesület nem tartott igényt. Nemcsak a kalocsai sportközönséget, de magát a trénert is meglepte, amikor a tavalyi felkészülés és az első meccs után közölték, hogy helyére tanítványa, Szigeti Anna áll majd, aki a játékos-edző összetett feladatát vállalta magára.

A fiatal tréner maga is bevallotta, sokkal nehezebb a feladata, mint azt gondolta. Egyrészt mestere nagyon magasra tette a lécet, másrészt játékosként a pályán, de trénerként annak széléről is helyt kellett állnia és ne felejtsük el, hogy Kováts edzőnő távozása után a felnőttek legrutinosabbjai szintén szögre akasztották a mezt, így Szigeti Annának új csapatot kellett felépítenie, támaszkodni pedig az ifjúsági csapatra tudott. Így Kalocsán az a helyzet áll fenn, hogy néhány kivétellel az ifi és a felnőtt csapat ugyanaz.

A távozók mellett sérültek is kiestek a sorból, így igen szűkössé vált a keret, amely igyekezett villámgyorsan összeszokni, így heti 3 alkalommal az ifik és a felnőttek együtt edzettek. Az összhang a szezon végére jött meg. Amikor végre ráéreztek egymás játékára, vége szakadt a bajnokságnak. Szigeti Anna azonban bízik játékosaiban, és a kimaradó strandröplabda bajnokság mellett is biztosra veszi, hogy társai a nyáron is fitten tartják magukat: „Nagyon nehéz évünk volt, sok döccenő, kisebb és nagyobb gödör van mögöttünk. Az elején még magamban sem találtam a harmóniát, az összhangot a végére azonban megtaláltam az arany középutat. Voltak örömök is, hiszen megcsillant a bronzérem előttünk, aztán le kellett mondanunk róla, de a 4. hely miatt sem vagyunk csalódottak, hiszen a tavalyi eredményhez képest így is előre tudtunk lépni egy helyet. Az személy szerint nekem volt óriási öröm, hogy a fiataljaink nagyon lelkesek voltak, és mindenben számíthattam rájuk, illetve hogy az egyetemisták a távolságot hétről hétre leküzdve más városból is hazajöttek, nem hagytak itt minket, míg a bajai játékosaink onnan jártak át rendszeresen. Mindenkinek óriási köszönettel tartozom ezért! A legnagyobb sikert abban látom, hogy a végére sikerült egymásra és magunkra találni. Persze a pályán is voltak sikerek, amire legszívesebben emlékszünk majd vissza, az az MTK elleni hazai találkozó, ahol még teljes létszámmal voltunk, de mindenki, még mi magunk is meglepődtünk, hogy 3-0-ra hoztuk azt a meccset. Akkor voltunk a csúcson. Nagyszerű mérkőzés volt. De hogy megemlítsem a másik végletet is, a sereghajtó Érd szerezte meg ellenünk úgy a szezonbeli első pontjait, hogy két szett előnyünk volt, hátradőltünk, ők pedig rákapcsoltak és 3-2-re megvertek minket. Az nagyon fájó pontvesztés volt. Ilyet jövőre nem szeretnénk. Ezért nagyon kemény munkába kezdünk július végén. Tudjuk, hogy az erősségünk a nyitás, volt hogy zsinórban 5 pontot is szereztünk csak nyitással, erre még jobban ráerősítünk. De azt is tudjuk, hogy a játék másik alappillére, a nyitás fogadás azonban hagy némi kívánni valót maga után, így azt nagyon rendbe kell hoznunk. Addig pihenőt kaptak a lányok, de ahogy ismerem a csapattársaimat, tudom, hogy nem csak a strandon napoznak és malmoznak. Aki igazán szereti ezt a sportot, az megtalálja a módját, hogy formában tartsa magát, és alig várja, hogy pattogni kezdjen a labda. Abban pedig biztos vagyok, hogy a mi csapatunk igazán szereti a röplabdát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában