Kispályás foci

2018.07.05. 09:29

Sikeres a Körtó torna

Második alkalommal rendez­te meg a Szalkszentmárton Körtó barátságos hagyományőrző kispályás labdarúgótornáját a Szalkszentmártoni KLSE. A rendezvényre öt csapat nevezett.

Gulyás Sándor

Szalkszentmárton, álló sor (balról): Jenei István, Molnár Sándor, Mikes Zoltán, Kálomista József, Halász József, Abonyi Attila, Szabó Árpád, Vinczellér Csaba. Elöl: Ozsváth Zsolt, Kovács Róbert, Kulcsár János, Hegyi Róbert, Damásdi Tibor, Halász Attila

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

– Három esztendeje annak, hogy egyesületünk U14-es csapta Telkiben országos bajnok lett – nyilatkozta Vinczellér Csaba, a szervező egyesület vezetője. – Ennek apropóján szerveztük meg a rá következő évben a Szalkszentmárton Körtó barátságos hagyományőrző kispályás labdarúgótornát. Az idei megmérettetésre öt csapat nevezett, közöttük a Magyar Labdarúgó-szövetség, MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága válogatottja is.

A tornára meghívást kapott egyebek mellett Losonczi László, az MLSZ megyei igazgatója, Herceg Ferenc, a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője, Velez Attila, a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia koordinátora, dr. Borbély Zoltán, az MLSZ volt,

illetve Sipos Jenő, az MLSZ jelenlegi szóvivője is.

 

– Az egyesület hat éve alakult, a munkát lényegében térdig érő gazban kezdtük el. Ehhez képest jelenleg már hat korosztályos – óvodás, U7, U9, U11, U13, U19 – csapatunk van. Fiaink a Bozsik- és egyéb tornákon bizonyítanak, eredményeinket tekintve az országos tabella középmezőnyében foglalunk helyet. A legnagyobb sikerünket 2016-ban értük el Telkiben, ahol nemcsak az U14-es csapatunk állhatott fel a dobogó legfelső fokára, hanem korcsoportunkban minden különdíjat elhoztunk – emelte ki Vinczellér Csaba.

Az egyesület apró lépésekben, de folyamatosan fejlődik. Tavaly hatmillió forintot nyertek, a pénzből mérkőzésmezeket, labdákat vásároltak. Az idén a pálya felújítására, a hozzá való infrastruktúra kiépítésre nyújtottak be pályázatot.

– Az egyesület tervei között szerepel egy szabadtéri színpad felépítése is, mivel a labdarúgás mellett más szabadtéri sportágaknak, valamint kulturális rendezvényeknek, szabadidős elfoglaltságoknak is helyet szeretnénk biztosítani – tette hozzá a Szalkszentmártoni KLSE elnöke.

Az idei tornát ennek jegyében szervezték meg. Amíg a füvön pattogott a labda, a gyermekeket lovaglás, ugrálóvár várta. A megfáradt sportolók és a nézők kunsági kenyérlángossal csillapíthatták éhségüket. A jó hangulatú tornán a szervezők nem állítottak fel sorrendet, így minden csapat győztesen tért haza.

Szalkszentmárton, álló sor (balról): Jenei István, Molnár Sándor, Mikes Zoltán, Kálomista József, Halász József, Abonyi Attila, Szabó Árpád, Vinczellér Csaba. Elöl: Ozsváth Zsolt, Kovács Róbert, Kulcsár János, Hegyi Róbert, Damásdi Tibor, Halász Attila
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában