kézilabda

2018.07.11. 11:33

A dobogót célozza a KTE

A dobogót célozza meg a Kecskeméti TE a 2018/2019-es szezonban. A távozók mellett természetesen lesznek érkezők is a hírös városi együttesnél, de ha minden a tervek szerint alakul, akkor erős kerettel dolgozhat Ocsovai Zsolt vezetőedző.

Borbély Károly

Ocsovai Zsolt vezetőedző az ötödik szezonját kezdi meg a kecskeméti gárdánál

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Hétfőn megkezdte az alapozást a férfi NB I/B Keleti csoportjában szereplő Kecskeméti TE. A játékosok nem közösen, hanem egyéni edzéstervek alapján készülnek. Augusztus 1-én azonban már együtt lesz a gárda, a Messzi-csarnokban a tréningek mellett felmérők várnak a játékosokra, majd edzőtáborba vonul az együttes Ocsovai Zsolt vezetőedzővel, aki az ötödik bajnoki évet kezdi meg a hírös városban.

– Amikor Kecskemétre jöttem, Apró Ferenc szakmai igazgató egy hosszú távú koncepciót vázolt fel. Elképzelései remekül beleillettek egy masszív, lassan, de biztosan épülő jövőképbe a csapat eredményessége és az edzői pályafutásom szempontjából is. Ha megvan a bizalom az edző és a játékosok felé, akkor nem kell feltétlenül évente edzőt váltani, vagy nyolc-tíz játékost cserélni. Apró Ferenccel egyébként baráti a viszonyom, de ezzel együtt a munkakapcsolatunk is kiváló. A kettőt külön tudjuk – külön is kell – választani, így azt hiszem, a gépezet nagyszerűen halad előre – nyilatkozta Ocsovai a kecskemetikezi.hu portálnak, ahol beszélt arról is, hogy kétarcú volt a csapat a legutóbbi bajnoki szezonban, gyenge őszt és erős tavaszt produkált: – Ennek a kétarcúságnak kerestem és keresem az okait. A nyári felkészülésünk remekül sikerült, bizakodva indultunk neki az ősznek, azonban volt három egygólos vereségünk és három döntetlenünk, ami elcsúfította a mérlegünket. Tavasszal is voltak egygólos meccseink, csakhogy ezek már a mi javunkra dőltek el. A bajnokság tavaszi felében mi veszítettük a legkevesebb pontot. Hétről hétre sikerből sikerbe meneteltünk, ez a csapat hangulatában is megmutatkozott és bivalyerőssé kovácsolta az egységet. Hát ezért volt a tavaszunk példátlanul jó.

A portálon olvasható arról is, hogy biztosan lesznek változások a csapat keretében. Horváth Andor biztosan nem marad, ahogy Burik Máté sem. Illetve a kapusposzton felbomlik a remekül muzsikáló Zaklajda József, Balogh Ádám, Podoba János trió, Baloghot ugyanis visszarendelte az anyaegyesülete, a PLER, így ő a riválist erősíti. A klubhoz érkezők hivatalos bejelentésére azonban egy kicsit még várni kell. Egy biztos: Veszprémből és Szegedről is várhatók új játékosok, tehát erős keretre lehet számítani a 2018/2019-es bajnokságban. A célkitűzés nem változik, a dobogót célozza meg a gárda, és igyekszik a lehető legfényesebb érmet megszerezni.

Ocsovai Zsolt vezetőedző az ötödik szezonját kezdi meg a kecskeméti gárdánál
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Ezek a csapatok várnak a KTE-re

Az NB I/B Keleti csoportjában szereplő Kecskemétre a következő gárdák várnak a tizenkét csapatos bajnokságban: Balas­sagyarmati Kábel SE, Balmazújvárosi KK, Békés-Drén KC, ContiTech FKSE-Algyő, DEAC NK, Mizse KC, Nyíregyházi SN, ÓAM-Ózdi KC, Orosházi FKSE-LINAMAR, PLER-Budapest, Törökszentmiklósi Székács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában