lovassport

2018.06.04. 08:45

Nyúl Katalin nyerte az egyesek versenyét

Ismét nemzetközi fogathajtó versenynek és magyar derbynek adott otthont Mélykút. A hétvégi megmérettetésen öt ország hetvennégy fogata versenyzett.

Borbély Károly

Nyúl Katalin a maratonhajtás után állt az élre összetettben, majd az akadályhajtás során is remekül teljesítve nyert

Forrás: Equusmedia

Fotó: Vida-Szűcs István

Szombaton a leglátványosabb versenyszámmal, a maratonhajtással folytatódott a II. Nemzetközi Fogathajtó Verseny és 55. Magyar Derby Mélykúton. A ballószögi Nyúl Katalin nagyon jól teljesített és az egyesfogat-hajtóknál összetettben átvette a vezetést. A kettesfogat-hajtók mezőnyében, a maratonhajtásban a legjobb a szlovák Miroslav Matuska volt, a legjobb magyar fogathajtóként ifj. Veszelszki Gábor fejezte be a versenyszámot, összetettben azonban a román színekben induló Rákóczi Gergő állt az élen a vasárnapi akadályhajtás előtt, megelőzve Hódi Károlyt.

A négyesfogat-hajtók között Galbács Ferenc volt a legjobb a maratonhajtásban, de összetettben Móró Lajos állt az élen az első két versenyszám után.

Az összetettben élen állók közül ketten a vasárnapi akadályhajtás során is remekül teljesítettek, és végül megnyerték a versenyt.

Nyúl Katalin nemcsak a szombati maratonhajtásban, az akadályhajtásban is a legjobbnak bizonyult az egyesfogat-hajtók között.

A kettesfogat-hajtóknál Kákonyi Norbert a díjhajtás után még csak az ötödik helyen állt, azonban a szombati maratonhajtásban elért harmadik helyezésével javított összetett eredményén, és a harmadik helyre lépett előre. A vasárnapi akadályhajtást megnyerve azonban végül Kákonyi lett a kettesfogat-hajtók mezőnyében a legjobb.

Nyúl Katalin a maratonhajtás után állt az élre összetettben, majd az akadályhajtás során is remekül teljesítve nyert
Fotó: Vida-Szűcs István / Equusmedia

A négyesfogat-hajtóknál Móró Lajos már az első versenyszám után az élre állt, s a maratonhajtás után is meg tudta őrizni összetett elsőségét, annak ellenére, hogy maratonhajtásban csak második lett. A záró versenyszámban aztán ismét győzni tudott, így összetettben is megnyerte a nemzetközi versenyt és megszerezte a Magyar Derby-győzelmet a négyesfogat-hajtók versenyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában