labdarúgás

2018.06.01. 13:02

Másodszor lett bajnok a megújult homokmégyi csapat

A megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjában az idén a Homokmégy nyerte meg a bajnokságot úgy, hogy már több fordulóval a zárás előtt bebiztosította a bajnoki címet.

Vincze Miklós

Álló sor (balról): Kovács László, Rideg László, Tóth Gergő, Romsics Balázs, Frei Márton, Farkas Tamás, Kovács Róbert, Mácsai Péter. Elöl: Greksa Dávid, Malomsoki Dávid, Markella Attila, Kerekes Krisztián, Kákonyi Ákos, Rakiás Milán, Sereg Milán

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vincze Miklós

Ránézésre sima ügynek tűnik a Kalocsától tíz kilométerre, délkeleti irányban fekvő, másfél ezres község focicsapatának a diadala, pedig nem volt ez egyszerű menet.

– Olyannyira nem, hogy ősszel nem is mi végeztünk az élen, hanem a Bátya. Itt a környékben egyébként a fő riválisunk rendre a Géderlak és a Bátya, ám mivel a Géderlak az idén már egy osztállyal magasabban vitézkedik, maradt a Bátya – vázolta fel a kis egyesület helyzetét Romsics Endre, a klub elnöke, mindenese.

– Amikor pedig ősszel hazai pályán 2–0-ra legyőzött minket a Bátya, és már az ötödik fordulóban a csapatunk húzó­emberét, Kerekes Krisztiánt is elveszítettük – aki sajnos az egész szezonra esett ki –, gondolatban már le is tettünk a bajnoki cím megszerzéséről. Föl azért persze nem adtuk, küzdöttünk mi tovább becsülettel, és aztán annyira jól sikerült a tavaszi idény, hogy végül az összes mérkőzésünket megnyertük – értelem szerint tehát Bátyán is győzni tudtunk –, és így mégis sikerült megszereznünk a megújult Homokmégy második aranyérmét.

A klub 2012-ben újult meg, előtte jó másfél évtizeden át csak vegetált. 2012-ben azonban gondoltak egy merészet, és elkezdték hazahozni azokat a homokmégyi futballistákat, akik magasabb osztályokban, más klubokban játszottak. Ez a vérfrissítés, amely hazai vérrel való erősítést jelentett, és amelynek a végén összesen hét homokmégyi illetőségű játékost hoztak haza, olyannyira jól sikerült, hogy azóta a dobogónál lejjebb nem is végzett a csapat, 2013/14-ben pedig, akár az idén, meg is nyerte a Nyugati csoport küzdelmeit.

Álló sor (balról): Kovács László, Rideg László, Tóth Gergő, Romsics Balázs, Frei Márton, Farkas Tamás, Kovács Róbert, Mácsai Péter. Elöl: Greksa Dávid, Malomsoki Dávid, Markella Attila, Kerekes
Krisztián, Kákonyi Ákos, Rakiás Milán, Sereg Milán
Fotó: Vincze Miklós / Petőfi Népe

– Feljutásban nem gondolkodhatunk, az ilyen kis falvakban, mint a miénk, már olyan kevés a gyerek, hogy nemhogy serdülőcsapatot, hanem gyakran egy iskolai felső tagozatot sem tudunk kiállítani – jelentette ki Romsics Endre. – A megújulásunk viszont remek döntésnek bizonyult.

A csapat mellett kialakult egy harminc-harmincöt fős kemény mag, amely nemcsak a hazai mérkőzéseken biztat minket, hanem idegenben is elkíséri a gárdát. A szurkolói szeretet tehát megvan felénk, igaz, ezt nekünk kellett kivívni. De sikerült, hiszen ahogy jöttek az eredmények, úgy álltak mellénk a szurkolók is.

A csapatból kiemelni senkit nem szeretnék – értékelt az elnök –, hiszen közös erőfeszítés gyümölcse ez a szép siker, de a két gólzsákunk, Rakiás Milán és Farkas Tamás neve azért ide kívánkozik, hiszen előbbi ötven találattal az első, utóbbi pedig harminckettővel a harmadik lett a góllövőlistán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában