Labdarúgás

2018.05.02. 09:54

Rangadót nyertek az akasztói hölgyek

Május elsején még az őszről, a második fordulóból elmaradt mérkőzést pótoltak a női bajnokságban Akasztón, méghozzá egy igazi rangadót, hiszen a hazaiak vendége a másik bajnokaspiráns Arany Bácska volt.

Vincze Miklós

Fotó: Beniczki Dávid

A találkozóra szép számú közönség látogatott ki, Jánoshalmáról is érkezett jó néhány szurkoló. A találkozó első percében megszerezhették volna a vendégek, de Csamangó elhibázta helyzetét. A 6. percben a hazai Barkóczit buktatták a büntetőterületen belül. A bűntetőt Mihály Boglárka értékesítette, 1–0. Nyolc percre rá Terecskei szabadrúgása után Barkóczi Bernadett talált a vendég hálóba, 2–0. Ezt követően elkezdett nyomni a szépítésért a vendégcsapat. Erőfeszítéseiket azonban nem koronázta siker. A lövéseik ha centiméterekkel is, de rendre elkerülték a kaput, vagy a hazai kapus védett, vagy a kapufa mentett.

Fotós: Beniczki Dávid

A második félidő első percében Judák Beáta cselezgette be magát a büntetőterületre, majd pontosan passzolt Fenyvesi Lorettához, aki szépen a kapuba helyezte a lasztit, 3–0. Ezután is próbáltak támadni a vendégek, de újfent csak egy kapufáig jutottak, illetve egyszer a hazai hálóőr mentett bravúrral. A 73. percben aztán végleg eldőlt a találkozó, akkor Terecskei szöglete után újra Barkóczi volt eredményes, 4–0. Az utolsó percekben még pár szép hazai támadást láthatott a szépszámú kilátogató közönség.

Fotós: Beniczki Dávid

Míg az egyik fél, az Akasztó jól használta ki helyzetit, addig az Arany Bácska sok kihagyott helyzete megbosszulta magát. Az Akasztó ezzel óriási lépést tett a bajnoki cím felé. Az Arany Bácskának ugyanakkor nem sokat kell várnia arra, hogy visszavághasson: most vasárnap az aktuális bajnoki fordulóban újra ez a két csapat csap össze, csak ezúttal Jánoshalmán.

Akasztói Focisuli SE–Arany Bácska Egyesület 4–0 (2–0)

Akasztó, 200 néző, vezette: Horváth Z. (Áman, Hlavács)

Akasztó: Nagy E. – Mihály, Judák, Terecskei, Cseh, Fenyvesi Léna, Fenyvesi Laura, Fenyvesi Loretta (Kiss V. 71.l), Barkóczi.

Arany Bácska: Szabó R. – Szakál, Csorba (Molnár (60.), Martonosi (Varga F. 74.), Fuczin (Kéfer (66.), Buirányi (Hugyi 77.), Csamangó, Kovács B., Sinyi. Edző: Bada Pál

Gól: Mihály 6., Barkóczi 14., 73., Fenyvesi Loretta 41.

Sárga lap: Burányi, a 66. percben.

Fotós: Beniczki Dávid

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában