Labdarúgás

2018.05.28. 16:33

Nagyot harcolt, de kikapott a Helvécia

A megyei másodosztályú labdarúgó bajnokságban, az Északi csoportban az utolsó előtti Helvéciai SE a 9. helyen álló Városföldet fogadta. Nagy küzdelmet hozott a mérkőzés, amelyen egy gól döntött a vendégek javára.

Vincze Miklós

Forrás: Petőfi Népe

Némi meglepetésre teljesen kiegyensúlyozott első félidőt hozott a mérkőzés, nem látszott, hogy az utolsó előtti fogad egy jó erőkből álló középcsapatot. Voltak helyzetek itt is, ott is, aztán a 28. percben a Városföld szerezte meg a vezetőst, Kiss Szabolcs lőtt 25 méterről egy hatalmas gólt a bal felső sarokba. 0–1. Nem zuhantak össze a hazaiak, próbáltak mielőtt egyenlíteni. A 36. percben Dobosi küldött meg egy hatalmas bombát, Házi azonban a helyén volt. Egy percre rá a vendégek rúgtak szabadrúgásból egy zúgó kapufát. A félidő hajrájában újra Dobosi veszélyeztetett, szabadrúgásból, Házi kibokszolta a labdát.

Az 50. percben a változatosság kedvéért ismét Dobosi küldött meg középről, 32 méterről egy szabadrúgást, Házi ezúttal vetődve mentett. Ezt követően többször volt dolga a hazai kapusnak is, a Helvécia pedig végig küzdött az egyenlítésért, ám igazi ziccert nem sikerült kidolgozniuk, főként Dobosi távoli lövéseivel veszélyeztettek. Megérdemelten nyert a Városföld, a hazaiak pedig azzal szereztek örömöt a szurkolóiknak, hogy szemmel láthatóan megszűntek pofozógépnek lenni.

Helvéciai se–Városföld 0–1 (0–1)

Helvécia, 100 néző. Vezette: Polyák (Tóth I., Katona)

Helvécia: Csik – Balasi, Dobosi, Váczi, Kovács I., Tamás, Kovács B., Börönde (Terecskei), Csorba (Homoki-Szabó), Szöllősi, Rékasy (Csőke). Edző: Mata József

Városföld: Házi – Márics, Herczeg, Balog (Bálint), Baglyas, Kiss (Nagy), Huber, Jaskó, Szántó, Pánczél, Farkas. Játékos-edző: Nagy Lajos

Gól: Kiss Szabolcs 28. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában