labdarúgás

2018.04.18. 14:00

Több találkozón is emlékezetes taktikai csata folyt a hétvégén

A hétvégén a megyei másodosztályú bajnokság Déli csoportjában a második ­Géderlak a harmadik helyen álló Borotát fogadta. Mindkét fél győzni akart, a vendégek azért, hogy megelőzzék vendéglátóikat, a Géder pedig azért, hogy tartsa a lépést az éllovas Sükösddel. A találkozón mindkét gárda vezetett ugyan, ám a végén döntetlen született. A két csapat edzőjével tekintettünk vissza a találkozóra.

Vincze Miklós

– Rögtön az elején az volt az érzésem, hogy a Borota azzal a szándékkal jött, hogy ne kapjon ki – kezdte az értékelést Salamon Miklós, a Géderlak játékos-edzője. – Ezt el is érték. Teljesen beálltak, és csak kontrákra építettek. Jellemző, hogy a második góljukat is egy kontrából rúgták. Arra alapozták a taktikájukat, hogy biztonságos védekezésből a három gyors játékosuk fog majd helyzeteket teremteni. Ez sikerült is. Az utolsó tíz-tizenöt percben viszont beszorultak, akkor több ziccert is kidolgoztunk, de megnyerni nem sikerült a meccset. Egy kicsivel többet vártam a csapatomtól. Azt reméltem, hogy ilyen éles helyzetben, amikor minél hamarabb egyenlíteni kell, jobban tudunk teljesíteni. A Borotának gratulálok, hogy sikerült elérni a céljukat, mi ugyanakkor nem feledjük az eredeti célunkat, és emiatt bosszant a döntetlen, hiszen a Sükösd győzött, márpedig mi mindenképpen tartani akarjuk velük a lépést. Az a célunk, hogy a kialakult hátrányunkat minél hamarabb ledolgozzuk.

Nyerhettünk volna – tekintett vissza a csoport rangadójára Szűcs Zoltán, a Borota mestere. – Az történt a pályán, amit elterveztünk, ugyanakkor el kell ismernem, hogy a hazai egyenlítést követő utolsó tíz percben a Géderlak is otthon tarthatta volna mind a három pontot. Az a bizonyos pohár tehát, ha innen nézem, félig teli, ha onnan nézem, félig üres. Hiszen, amikor egy ilyen nagy meccsen már a 2. percben vezet az ellenfél, akkor az ember aláírná a döntetlent. Amikor viszont a csapata 2–1-re vezet, és kihagy két meccslabdát, akkor már rosszul esik a 80. perc táján bekapott egyenlítő gól. A csapatomban mindenki jól teljesített, nem szeretnék kiemelni senkit. Némileg mást játszottunk, mint amit szoktunk, óvatosabb taktikával mentünk föl a pályára. A fiúk az utasításokat maximálisan betartották, tehát lényegében elégedett vagyok velük, és tulajdonképpen az eredmény is igazságos. Remek hangulatú mérkőzés volt, a hazai drukkerek mellett volt rengeteg vendégszurkoló is, de a környező településekről is sokakat idevonzott ez a párosítás.

Horváth Miklós, a Borota kapusa igyekszik tisztázni egy hazai beadás után Géderlakon
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Szentirmay Tamás

A Jánoshalma nyerte a taktikai csatát

Ősszel a megyei első osztály egyik nagy meglepetése volt, hogy a Jánoshalma az első ­vereségét a Lajosmizse ellen szenvedte el, hazai pályán.

Ennek megfelelően tartott is a meccstől Florin Nenad, a jánoshalmiak mestere. A Mizse hozta a szokásos harcos, türelmes játékát, a JFC ennek megfelelően igyekezett ugyan támad­ni, de fokozott óvatossággal. Az előre eltervezett taktikát lényegében mind a két csapatnak sikerült megvalósítania, gólt azonban csak a János­halma rúgott, így megérdemelten vitte el a pontokat.

Nehéz tartani a jánoshalmi Maravicot (jobbra)
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Bujdosó Gréta

Izzadságos, de biztos hazai siker

Abszolút favoritja volt a Laki­telek–Jakabszállás mérkőzés­nek a megye kettő Északi csoportjában a hazai csapat, amely a Kécske elleni veresége óta remek sorozatot produ­kált, hiszen négy győzelemmel és két döntetlennel tizennégy pontot szerzett, és kezdi utol­érni az élbolyt. Vendége, a Jakab­szállás eddig mindössze hat pontot gyűjtött. Ennek ellenére sokáig hősiesen tartották magukat a jakabiak, a hazaiak ugyanis sokáig csak egy góllal vezettek, ám aztán a 81. és a 86. percben magabiztossá tették a győzelmüket.

Erős Gábor (balra) és Tóth Jenő harca
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Magyar Péter

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában