labdarúgás

2018.04.01. 20:17

Elvitte a pontokat a Mizse Kunszállásról

Két hasonló kaliberű kiscsapat találkozott vasárnap délután Kunszálláson. Szoros első félidő után a Lajosmizse végül fölényes győzelmet aratott.

Vincze Miklós

A viharos szél miatt irreális körülményeket kezdték meg Kunszálláson a mérkőzést. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, az 5. percben, akkor Kiss végzett el szabadrúgást, balról, huszonöt méterről, kellemetlenül megpattanó labdáját Hajnal azonban vetődve védte. Ezután következett néhány veszélyes hazai akció, helyzetet azonban nem sikerült teremteniük Kertész Gábor fiainak. Az első negyedóra lezárulta után hosszú ideig meddő mezőnyjáték folyt, mind a két csapat óriási energiákat fektetett a biztonságra, a nagy szélben ma a pengés játékosok helyett mindkét oldalon inkább vízhordókra volt szükség, és mindenki alázattal felvállalta ezt a szerepet. A 33. percben aztán, némileg váratlanul megszerezte a vezetést a Lajosmizse. Kiss László tette ki balra a labdát, Juhász adott be, Móra előtt volt ugyan két védő és a hazai kapus, ennek ellenére tíz méterről, laposan megtalálta a rést a lábak között. 0–1. A gól érdekes módon vendégfölényt eredményezett, a 37. percben Móra ismételhetett volna, de a bal felső sarok irányába emelt labdáját Hajnal hárította.

A 49. percben egy Kertész Ádám-lövés jelezte, hogy a hazaiak nem akarnak belenyugodni a vendégvezetésbe. Csakhogy három percre rá növelte előnyét a Lajosmizse: Kiss ívelt be balról, szögletrúgásból, és a berobbanó Rapi a bal felső sarokba fejelt. 0–2. Eldőlni látszott a mérkőzés, a hazaiak csak hajtottak, de a játék nem ment nekik. A 72. percben kis híján összejött a becsületgól, Kertész és Polyák törtek be közös erővel a jobb oldalon, a középre beadott labda azonban a gólvonal előtt elsuhant. Négy percre rá végleg eldőlt a mérkőzés, Kiss-Móra-Kiss kényszerítő után a mizsei 10-es helyezett közelről a hálóba. 0–3. Öt percre rá újra Kiss volt eredményes, Szabó Szabolcs remek indítását követően helyezett közelről a kapus mellett a hálóba. 0–4. Elkeseredetten mentek a hazaiak legalább a becsületgólért, a végeredményt azonban a 88. percben a csereként beállt Szécsényi állította be, a Mórával történt kényszerítő után már nem volt nehéz dolga, nyolc méterről lőhetett balról a bal alsó sarokba.

Megérdemelten győzött a szervezetten, koncentráltan, alázattal küzdő Lajosmizse.

Lajosmizsei VLC Fotós: Vincze Miklós

Kunszállás SE–Lajosmizsei VLC 0–5 (0–1)

Kunszállás, 120 néző, vezette: Bosnyák (Ártim, Kaszala)

Kunszállás: Hajnal – Kádár (Jusztin 58.), Polyák, Vincze, Hatvani, Rádi (Kullai 68.), Kertész Á., Jókai, Pöszmet, Kövecs, Kürtösi. Játékos-edző: Kertész Gábor

Lajosmizse: Varga – Rapi, Szabó Sz., Fekete, Sudár (Szécsényi 78.), Móra, Árva, Kiss L. (Kun 85.), Kovács J., Palotai, Juhász. Játékos-edző: Árva Zsolt.

Gólszerzők: Móra 33., Rapi 52., Kiss László 76., 81., Szécsényi 88. perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában