labdarúgás

2018.04.27. 14:26

Hatpontos meccseket vívnak a hétvégén

A megyei másod­osztályú bajnokságban ezen a hétvégén az Északi és a Déli csoportban is vívnak egy-egy hatpontos mérkőzést. Szombaton 17 órakor a Mélykút fogadja a Bácsborsódot, ott két jó passzban lévő csapat találkozik, vasárnap 17 órakor pedig az az SC Hírös-Ép fogadja a Hetényegyházát, amely szeretné megszakí­tani a rossz hazai sorozatát.

Vincze Miklós

A mélykúti Pilcsuk Tamás tör előre

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Szentirmay Tamás

Mélykút (6.)–Bácsborsód (5.)

A Mélykút a Borota elleni hazai vereség óta nagyon elkapta a fonalat, hiszen mind a három mérkőzését megnyerte.

– A Borota ellen nem volt sanszunk, ők megérdemelten nyertek, lévén legalább három-­négy minőségi játékossal jobbak nálunk, ráadásul akkor csak papíron játszottunk hazai pályán, hiszen azt a mérkőzést Kisszálláson voltunk kénytelenek megrendezni – kezdte a visszatekintést Bényi József, a Mélykút mestere. – Azóta viszont összeállt a csapatunk. Korábban elsősorban a küzdés hiány­zott, ezen a téren javultunk sokat. Az utolsó három meccsen már akaratban is megfelelő mértékben ott voltunk a pályán. A Hajós elleni győzelem annak tudható be, hogy csapatként funkcionáltunk nagyon jól. A Tompa ellen is mindenki hozzátette az eredményhez a magáét, de ott kulcskérdés volt a csereként pályára lépő Illés Tamás és Virágh Martin remek teljesítménye. A Szeremle elleni meccsen nyújtott produkcióért is mindenkit dicséret illet, mégis kiemelném Virágh Martint, aki szerzett egy gólt, adott két gólpasszt, illetve a védelmünket, hiszen kapott gól nélkül sikerült hozniuk a meccset. A hétvégén mindenképpen a győzelem a célunk – tért át a csapat előtt álló kihívásra Bényi József.

– Szeretnénk megelőzni a Bácsborsódot. Nekik még elmaradt meccsük is van, ha tehát sikerülne őket legyőznünk, illetve akkor is hoznánk a pontokat, amikor ők szabadnaposak, megtörténne az előzés. Szombaton hazai pályán a három pont megszerzése a cél, dacára annak, hogy ezúttal is lesznek hiányzók. Ez sajnos újabban már trend, a hétvégi meccs egyik nagy kérdése, hogy ezt a problémát mennyiben sikerül majd áthidalnunk.

A Dusnok elleni vereség óta a Bácsborsód is egyre kiválóbb formát mutat, hiszen négy mérkőzésen tizenkettőből tíz pontot szereztek.

– Szerencsére most fut a szekér. Belendült a társaság, és azt, hogy szeretnénk minél szebb helyezést elérni, nemcsak a vezetőség, hanem a csapat nevében is mondhatom, a mögöttünk álló sikeres mérkőzéseknek köszönhetően ugyanis vérszemet kaptak a srácok – nyilatkozta Varga Zsolt, a bácsborsódiak edzője. – Ahogy az lenni szokott, az eredményesség hozza a lelkesedést is. A védelmünk is nagyon összeállt, elöl pedig megtalálták a támadóink a góllövő cipőt. Elsősorban Horváth Zoltán, Nagy Zorán, Melkler Tamás és Ljubojcic Milos gondoskodik arról, hogy a közönség gyakran tapsolhasson borsódi góloknak. A megye kettőben a munkahelyi elfoglaltság azért nagyban befolyásolja a szereplést, a hozzáállást, de nálunk most mindenki a focit helyezi az előtérbe, mindenki játszani akar, ilyen szempontból kellemes gondokkal küszködök. A hétvégi mérkőzésre is gyakorlatilag mindenki a rendelkezésemre áll – tért át a hétvégi meccsre a tréner. – Ami az ellenfelet illeti, nekünk a Mélykút mindig is mumusunk volt. Hiába is tagadnám, gyakran begyulladva mentünk Mélykútra, ezúttal azonban szó sincs ilyesmiről. Tudjuk, hogy hatpontos meccs vár ránk, de jó formában van a csapat, tehát egyértelműen kijelenthetem: nyerni megyünk Mélykútra, csakis a győzelemmel lennénk elégedettek.

A mélykúti Pilcsuk Tamás tör előre
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Szentirmay Tamás

Javítana az SC Hírös-Ép

Nem rossz, de helyenként furcsa eredményeket ért el az SC Hírös-Ép az elmúlt hetekben, a tavaszi szezon első felében. Szép, bravúrosnak mondható győzelmeket arattak idegenben, ugyanakkor az utolsó három hazai mérkőzésüket elveszítették.

– Való igaz, hogy nekünk lassacskán jobban megy idegenben, mint otthon – ismerte el Kovrig Ákos, a csapat játékos-­edzője. – Az igazsághoz hozzátartozik, hogy két hazai meccsünk kalkulált vereség volt, hiszen egyszer a Félegyháza, egyszer pedig a Kerekegy­háza győzött le bennünket, és tudtuk, hogy ellenük nincs sanszunk. A hazai vereségek közül leginkább a városi derbi elveszítése fáj, a Kecskeméti LC KTE SI ellen nyerni szerettünk volna, de ez nem jött össze. Nagyszerű napot fogtak ki, megérdemelték a győzelmet. Idegenben valahogy jobban összeáll a csapat, betudható ez annak is, hogy egy új játékrendszert alakítottunk ki, amely eredmény szempontjából egyelőre még nem mindig sikeres, de egyébként bevált – tekintett vissza a mester, aki a múlt hétvégén gólt is szerzett. – Egyébként elégedett vagyok a csapattal, kiemelni nem szokásom senkit, hiszen a sikerek a csapatmunka gyümölcsei. Ennek ellenére mégsem mehetek el szó nélkül Lantos Henrik teljesítménye mellett, aki negyvenhét éves kora dacára 26 góllal második a góllövőlistán. Örülünk, hogy Lackó Dávid egyre nagyszerűbb formában futballozik, és annak is, hogy Stein Csaba – aki új igazolás – nagyszerűen bevált – értékelte csapata teljesítményét Kovrig Ákos, majd jelezte, hogy a rossz hazai szériát mindenképpen szeretnék megszakítani. – A célunk minden mérkőzésen, tehát ezen a vasárnapi, Hetényegyháza ellenin is a győzelem. Remélem, hogy ezúttal is sok néző tisz­teli meg a találkozónkat, és azt is, hogy egy izgalmas, hami­sítatlan ki-ki mérkőzéssel fogjuk őket elszórakoztatni, amelyen mi tartjuk itthon a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában