labdarúgás

2018.04.11. 15:18

A Sükösd–Dusnokot lejátszották, készül a Géderlak és a Borota

Az elmúlt hétvégén játszották imponáló nézőszám előtt a Déli csoport egyik nagy rangadóját, a Sükösd–Dusnok mérkőzést.

Vincze Miklós

Jó félezer néző előtt lépett pályára a két csapat. A mérkőzés ezúttal mindössze egy gólt hozott, a hazaiak részéről Kárpáti Krisztián talált be az 58. percben, azzal el is döntve a találkozó ki­menetelét.

– Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, sőt, a Dusnok talán némileg többet is birtokolta a labdát – nyilatkozta a mérkőzést követően Zsók József, a hazaiak játékos-edzője.

– A második félidőben aztán változtattunk a felállásunkon, és ez be is jött, hiszen ebben a játékrészben szereztük meg a győztes gólunkat, és amellett volt még legalább négy százszázalékos helyzetünk, azokat sajnos kihagytuk. Véleményem szerint összességében megérdemeltük a győzelmet egy – ezt szeretném kihangsúlyozni – nagyon jó ellenféllel szemben, egy nagyszerű hangulatban, sok néző előtt megvívott mérkőzésen. Ez a találkozó nem volt annyira parázs, mint szokott, egy kicsit talán nyugodtabban folyt, mi is óvatosabbak voltunk. Nem akartunk ész nélkül nekirontani a vendégeknek, hiszen közeleg a bajnokság hajrája, és mivel egyre kiélezettebb a küzdelem, egy esetleges botlás nagyon sokba kerülhet. Annak külön örülök, hogy a tavasszal már a negyedik meccsünkön nem kaptunk gólt, ez azt jelenti, hogy a hátsó traktusunk egyre magabiztosabb. A támadójátékunk ugyanakkor némileg gyengült, megéreztük Bajnok Noel távozását.

Szabó Patrik (7-es) óriási helyzetbe került, de nem sikerült a dusnoki Bakula István kapujába betalálnia
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Szentirmay Tamás

– Akarni akartunk, azzal nem volt probléma – nyilatkozta lapunknak a mérkőzést követően Báló Ferenc, a vendég dusnokiak játékos-­edzője. – Elöl a helyzeteket sajnos nem sikerült értékesíteni. Inkább az első félidőben voltak lehetőségeink, akkor rúghattunk volna egyet-kettőt. Véleményem szerint az iksz lett volna a reális eredmény, mert a második félidő azért inkább a Sükösdé volt. Miután bekaptuk azt az egy gólt, próbáltunk menni előre, támadni, erőlködtünk, de a gólszerzés nem jött össze. Akkor persze több lehetősége nyílt a hazaiaknak is a kontrákra. Néhány játékosommal nem voltam száz százalékig megelégedve, nem tudom az okát, hogy miért teljesítettek egy hajszállal gyengébben a kelleténél, de csapatszinten összességében azért megálltuk a helyünket. Kár, hogy nem hoztuk el legalább az egyik pontot, ha elöl jobban koncentrálunk, akkor jobb eredményt is elérhettünk volna. Maga a mérkőzés szerintem semleges szurkoló szemével is élvezetes, jó összecsapás volt.

Eke (földön) és Büte mentené a csanádi kaput a góltól
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Pozsgai Ákos

Győzve készült a Borota a Géder ellen

A Borota az Érsekcsanádot fogadta a hétvégi fordulóban. A Csanád az előző fordulóban nem kisebb skalpot szerzett meg, mint az éllovas Géderlakét. Ennek megfelelően óriási elánnal vetették magukat küzdelembe, a 33. percben már 2–0-ra vezettek. A Borota még az első félidőben szépített, majd miután Szűcs Zoltán a szünetben rendezte a sorokat, a második félidőben hengereltek a hazaiak, akik ezen a hétvégén Géderlakra utaznak, nem titkoltan azzal a céllal, hogy egy győzelemmel megelőzzék vendéglátójukat.

Aladics Dánielnek (balra) Gieszinger Péter próbálja útját állni
Forrás: Petőfi Népe

Legyőzte és előzte a Hajóst a Mélykút

Az előző hétvégén aratott idegenbeli siker lendületével és a győzelem reményében lépett pályára a Mélykút ellen a Hajós. Ennek ellenére az első játékrészben Gieszinger révén a vendégek szerezték meg a vezetést, ezt Barta a félidő utolsó percében egalizálta. A második félidőben azonban már nem termett a hazai gárdának babér, a vendégek parádéztak. Snyehola kettő, illet­ve Vörös és Virágh egy-egy góljával végül 5–1-re diadalmaskodtak Hajóson, és ezzel a győzelemmel meg is előzték a hazai csapatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában