labdarúgás

2018.04.06. 10:43

A Sükösd a Dusnokot fogadja vasárnap

Csúcsrangadót vívnak vasárnap délután 16 óra 30-kor Sükösdön. Ez a párosítás a két csapat tabellán elfoglalt helyezésétől függetlenül is rangadó, ám ezúttal a második helyen álló fogadja a negyediket. Zsók Józseffel, a Sükösd játékos-edzőjével, és Bolivár Dáviddal, a Dusnok elnökével beszélgettünk.

Vincze Miklós

Zsók József

– Vannak hiányzók.

– Sajnos, ráadásul kezdő­játékosok. Sérülés miatt nem fog játszani Matity Donát, Szabó Patrik, Molnár Zsolt és Schultz Máté, utóbbi az egész szezonra kiesett. Lógó Zsolt beteg, de az ő talpra állásában még reménykedem.

– A 19. forduló után bizonyára sírt, a 20. után viszont, amikor pályára sem léptek, nevetett.

– Így van. A Bácsborsód elleni hazai meccsünkön a helyzeteink megvoltak, de minden kimaradt. Nyomtuk végig, de játszhattunk volna akár két napig is, képtelenek lettünk volna betalálni. Ezzel nem csökkentem a Bácsborsód érdemeit, remekül védekeztek, a kapusuk, Rauf extra teljesítményt nyújtott. A múlt heti Érsekcsanád–Géderlak meccset jómagam is láttam. Bevallom, kétszer hittem, hogy eldőlt a vendégek javára, amikor a Géder 1–0-ra, majd 2–1-re vezetett. De a Csanádnak sikerült egyenlítenie, aztán meg is nyerték a meccset.

– Mire számít a hétvégén?

– Nálunk hallok olyan hangokat, hogy kötelező győzelemnek titulálják, pedig erről szó sincs. Az ellenfél remek csapat, ezer éve együtt van egy tizenhárom-tizennégy fős mag, összeszokottak. A Dusnoknak ráadásul a stílusa is kellemetlen, agresszív focit játszanak, és remek kondival rendelkeznek. Fontos, hogy a saját játékunkat játsszuk, az hozhatja meg a hazai sikert.

– Mekkora nézőszámra számít?

– Remélem, összejönnek legalább négyszázan. A környékben mindenki alig várja, bizonyára érkeznek Dusnokról is, no meg Géderlakról, hiszen ők szombaton játszanak.

Bolvári Dávid

– Elégedett az eddigi tavaszi teljesítménnyel?

– A megszerezhető tizenötből tizenhárom pontot bezsebeltünk. Ennek ellenére van hiányérzetem, az egyetlen döntetlenünk alkalmával ugyanis a Hajós ellen már 2–0-ra is vezettünk, és onnan vesztettük el a két pontot. Az még most is bosszant, de attól eltekintve elégedett vagyok.

– A teljes keret az edző rendelkezésére áll?

– Sajnos nem. Van négy sérültünk, ráadásul ők négyen az egész tavaszi szezonra kidőltek. Rajtuk kívül mindenki játékra kész, ám mivel nem túl bő a keretünk, ez mindössze tizennégy főt jelent.

– Mire számít a rangadón?

– Ha meg tudjuk valósítani a pályán azt a taktikát, amelyet az edző, Báló Ferenc a mérkőzésre kidolgozott, akkor képesek lehetünk pontszerzésre, vagy akár győzelemre is. Ha nem… Bár ezzel nem is foglalkozom, azon leszünk a pályán, hogy igenis megvaló­sítsuk a taktikát. A Sükösdöt az idén még nem láttam, de nagy újdonságot egyik társaság sem tud nyújtani a másiknak. Rengeteg meccset játszottunk már egymás ellen. Ráadásul ezt a párosítást mindig kiemelt figyelem övezi a környéken is. Egy biztos, mi mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy elégedetten utazhassunk haza a lefújás után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában