Labdarúgás

2018.04.29. 22:05

A Harta nyerte az alsóházi rangadót

A forduló előtt az utolsó előtti helyen álló Kunszállás a Hartát fogadta a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában, a 23. fordulóban. A remek első félidőt produkáló Harta megérdemelten győzött.

Vincze Miklós

Két gyengébb szabadrúgással veszélyeztetett a Kunszállás, előbb Kürtösi lőtt jócskán fölé, majd Kertész Ádám lőtte a sorfalba a labdát. A 19. percben kialakult az első vendéghelyzet, Varga Milán lőtt balról, cimbalomszögből a hosszú sarok mellé. A 24. percben megszerezték a vezetést a vendégek. Varga Milán ívelt be szabadrúgást jobbról, az oldalvonal mellől, és a berobbanó Kirchner közelről a hálóba fejelt. 0–1. Két percre rá Kirchner tolta a 16-osra betörő Varga elé remek ütemben a labdát, Varga hajszállal a jobb alsó sarok mellé gurított. Három percre rá az egész mérkőzésen rendkívül agilis Varga indította Kovács Zsoltot, ő balról, a 16-os sarkáról lőtt, Szulyovszky azonban hárítani tudott. A 34. percben szögletet követően Kirchner fejelhetett kapura, Szulyovszky ujjheggyel tolta fölé a labdát. A 37. percben Varga gurított el a kapus, ám a kapu mellett is. A 42. percben egy bal oldali szögletből Varga ívelt át a hosszú oldalra, Kirchner irtózatos bombát eresztett meg, félmagas labdája azonban a bal kapufán csattan. Két percre rá mintha lemásolták volna a jelenetet, azzal a különbséggel, hogy Kovács Zsolt akkor be is talált a kapuba. 0–2. Kétgólos vendégfölénnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőben a Kunszállás nagy elszántsággal jött ki az öltözőből, megpróbáltak nyomást gyakorolni a vendégekre, az első lehetőség Kádár előtt adódott, azt követően azonban csak inkább helyzetecskéket eredményezett a hazai fölény, miközben a hartai kontrákban is rendre benne volt a veszély. Ezt követően jó ideig helyzetek nélküli, kemény küzdelem folyt a pályán, sok tüskével és belépővel fűszerezve, majd az utolsó negyedórában pörögtek föl az események. A 79. Hatvani lőtt jobbról, éles szögből kapura, Hauschen a helyén volt. A 84. percben Polyák pörgetett kapura, a védők azonban mentettek. Két percre rá Kullai ívelt be a kapu elé, a veterán Kádár emelkedett a legmagasabbra, fejese azonban elsuhant a jobb oldali léc mellett. Két percre rá Varga Milán tekert az oldalvonal mellől kapura, Szulyovszky azonban hárítani tudott. A 89. percben egy vendég bomba lepattant a védőkről, Vincze Sándor elé, aki középről, tizenöt méterről kapásból lőtt, a veterán Szulyovszky csak beleérni tudott a labdája, 0–3.

Kunszállás SE–Harta 0–3 (0–2)

Kunszállás, 180 néző, vezette: Allaga (Farkas, Apró)

Kunszállás: Szulyovszky – Kádár, Polyák, Vincze N., Hatvani, Rádi, Kertész Á., Kullai, Jókai, Kürtösi, Tóth D. Edző: Kertész Gábor

Harta: Hauschen – Molnár, Dorogi, Kirchner (Szabadi 89.), Mikóczi (Sztakó 85.), Varga M., Grecu, Kovács Z. (Széhn 87.), Kovács Zs. (Vincze S. 69.), Lajos. Edző: Sümegi József

Gól: Kirchner 23., Kovács Zs. 44., Vincze S. 89. perc.

Sárga: Vincze N. 45., Kürtösi 72., illetve Kovács Zs. 35., Kirchner 77., Kovács Z. 82. perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában