labdarúgás

2018.01.24. 14:54

A hétvégén rajtol el a Bácska Kupa nagypályás labdarúgótorna Baján

„Ringasd el magad, ha senki nincs, hogy elringasson, ringasd el magad!” – így szólt az LGT slágere a hetvenes évek közepén.

Vincze Miklós

A csanádi Melcher és a nádudvari Novotnik helyosztón találkozhat

Nos, valamiféle hasonló indíttatásból gondolta úgy Melnik János, a Dunagyöngye Szeremle SK elnöke, hogy ha már egyelőre nincs még nagypályás bajnokság, akkor szervez, ráadásul ott árválkodik az a remek Rónai Sándor műfüves pálya a bajai szigeten, ahol végre talán jó körülmények között léphetnek pályára felkészülés elején vagy előtt álló megyei csapatok.

A gondolatot tettek követték, és meg is hirdették a DOG PET Bt. Bácska Kupát. A tornára végül tíz csapat jelentkezett, ami nem kis fejfájást okozott a szervezőknek, akik eredetileg nyolccsapatos, vagyis négy-négy klubot két csoportban felvonultató tornában gondolkodtak. Ám mivel befutott még két jelentkező, így úgy oldják meg a lebonyolítást, hogy két ötcsapatos csoportban játszanak az együttesek, ennek következtében minden hétvégén lesz egy klub, amely kénytelen lesz duplázni, azaz egy hétvégén két találkozót lejátszani. Így aztán három hétvége alatt le tudják bonyolítani a négy fordulót, amelynek a végén aztán a két csoport helyezettjei a döntő hétvégéjén helyosztókat játszanak le egymással.

A tornán indul megyei első osztályú klub is, a Bácsalmás – bár Vanó Sándor kérdésünkre elmondta, hogy egyéb lekötött előkészületi meccsek miatt előfordulhat, hogy az ifit küldik –, ugyanakkor a mezőny többsége pedig megye kettes, de nevezett a minibajnokságba a megye hármas Dunafalva és a Bajai LSE U19 is.

A csoport: Bajaszentistván, Dunafalva, Felsőszentiván, Nemesnádudvar, Szeremle.

B csoport: Bajai LSE, Bácsalmás, Bácsborsód, Érsekcsanád, Híd SC.

Első játéknap: január 27., 28. Második játéknap: feb­ruár 3., 4. Harmadik játéknap: február 8., 10., 11. A döntőket, illetve a helyosztókat február 17-én és február 18-án vívják.

Az „igazi” bajnokság a megyei első osztályban egyébként a március 11-ére eső hétvégén, a másodosztályban pedig a február 23–24-i hétvégén indul.

A csanádi Melcher és a nádudvari Novotnik helyosztón találkozhat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában