Kecskemét

2018.03.23. 17:02

Útjára indult a Honismereti egyesület Értékőrzők-sorozata

Pénteken ünnepelte a Honismeret napját a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület Kecskeméten, a Katona József Emlékházban.

Sebestyén Hajnalka

Elsőként Bél Mátyásról emlékezett meg Székelyné Kőrösi Ilona főmuzeológus, az egyesület elnöke, hiszen a 18. századi magyar tudomány kiemelkedő alakjának születésnapjához, március 24-éhez kötődően tartják meg minden évben a Honismeret napját.

Az előadást követően indult útjára a Honismereti egyesület új sorozata, az Értékőrzők, melynek célja, hogy a tagok kutatói- és gyűjtői munkáját népszerűsítse. Ennek keretében három tag mutatkozott be. Elsőként Sebestyén Imre képes-levelezőlap gyűjtő, aki II. Rákóczi Ferenc életét és munkásságát bemutató képeslapokkal emelte a rendezvény színvonalát. Azért esett Rákóczira a választása, mivel a Honismereti Egyesület ezekben a hetekben Rákóczira is emlékezik. Másodikként Kenyeres Dénes hadtörténeti gyűjteményének egy részét és kutatási munkáit ismerhette meg a közönség. Végül Ádám András történeti dokumentumairól, kutató munkájáról szólt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!