KISKUNFÉLEGYHÁZA

2018.04.24. 14:12

Félegyháza látványosságait rajzolták le a diákok

Vajda Piroska

A diákok határtalan képzeletükről tettek tanúbizonyságot

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

Félegyháza – a város ahol élek címmel hirdetett rajzpályázatot általános és középiskolásoknak a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület. A beérkezett alkotásokból április 20-án, pénteken nyílt kiállítás a Móra Ferenc Művelődési Központban. A megnyitón hirdették ki az eredményeket is. Az alkotó diákokat Csányi József polgármester, a gazdaságfejlesztő egyesület elnöke köszöntötte. Mint mondta, a beérkezett rajzok is jól tükrözik, hogy az emberi képzeletnél már csak a gyermeki képzelet a határtalanabb.

A diákok határtalan képzeletükről tettek tanúbizonyságot
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Vajda Piroska

A beérkezett pályaműveket Rátkai Zsuzsa grafikusművész, a Holló László Képzőművész Kör vezetője értékelte. Elmondta, a bírálat során széles látókörű és technikai megoldásaiban is sokszínű alkotásokkal találkozott. A zsűrizés legfőbb szempontja a témához való igazodás volt. Ezenkívül az ötletességet, a rajztudást, a stílust, az egyéniség kibontakoztatását, a jó megfigyelést, az apró részletek kidolgozását, valamint a kép hangulati kisugárzását is figyelték.

A zsűri döntése alapján az általános iskolások közül első lett Horváth Katica. Második helyen végzett Kalmár Nagy Fruzsina. Harmadik lett Major Edina.

A középiskolások közül első helyezett lett Bartók Mónika, Második Kun Vivien, harmadik Lovas Laura. Könyvjutalmat kapott Dobos Kinga, Pántlika Patrik és Farmasi Eszter. A zsűri és a Holló László Képzőművész Kör ajándékcsomagját Molnár Milán, László Kerecsen és Kiss Vivien vehették át. Különdíjban részesült Görög Inez és Kurucsai Emese. A legtöbb alkotást beküldő általános iskolák – a Dózsa, a József és a Batthyány – mozijegyeket kaptak ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!