Csemő

2018.10.23. 19:38

Eperjes Károly adott ünnepi műsort Csemőben

Eperjes Károly, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja adott ünnepi műsort Csemőben az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából rendezett megemlékezésen.

Koós Kata

A színművész Babits Mihály, József Attila és Szabó Lőrinc versekkel, valamint saját gondolatainak megosztásával hangsúlyozta: milyen büszkeség és egyben nemes kötelességünk magyarnak lenni, szellem és szív, öntudat és hit harmóniájára törekednünk, melyet eleink örökül hagytak számunkra.

A Polgármesteri Hivatal dísztermében rendezett megemlékezésen Dr. Lakos Roland, polgármester köszöntötte a résztvevőket.

– Az emlékezés kötelesség, az örökösök örök felelőssége. Ma a szabadságot ünnepeljük. 62 évvel ezelőtt sokan életüket adták azért, hogy ez az ország szabad lehessen. Nekünk, akik utókornak mondjuk magunkat, kutyakötelességünk, hogy amíg élünk, s amíg világ a világ, addig az őáltaluk elért eredményeket fenntartsuk, megőrizzük, és átadjuk utódainknak – mondta.

A rendezvényen Földi László, a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet, aki példaként állította a megjelentek számára a forradalom és szabadságharc hétköznapi hőseinek bátorságát és önfeláldozását.

A megemlékezés végén a résztvevők a kegyelet virágait helyezték el az 1956-os emlékműnél. A koszorúzás alatt fuvolán közreműködött Olgyay Dóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!