Lajosmizse

2018.10.23. 19:59

Dokumentumdrámával tisztelegtek a megtorlások áldozatainak emléke előtt

Dokumentumdrámával emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire Lajosmizse Város Művelődési Háza és Könyvtárában.

Koós Kata

A Márciusban újra kezdjük! című előadás a forradalom leverését követő hónapok történéseit mutatta be korabeli tárgyalási jegyzőkönyvek, újságcikkek és visszaemlékezések alapján. A megtorlások áldozatainak emléket állító színdarabot Meskó Tímea, Kroó Balázs, Robin László, Medve József, Geltz Péter és a Roma Hungaricum zenekar vitte színre Meskó Zsolt rendezésében. A darabban elhangzottak 1957 legnagyobb slágerei.

A városi ünnepségen Sápi Tibor, alpolgármestere mondott köszöntő beszédet. A művelődési ház aulájában a délután során megtekinthető volt a a Terror Háza Múzeum Rabszolgasorsra ítélve című vándorkiállítása. A tárlat a kényszermunkatáborok borzasztó körülményeit mutatja be az egykori elhurcoltak és hadifoglyok emlékei és feljegyzései alapján. A kiállítás október 26-ig megtekinthető.

A rendezvény végén a megemlékezők koszorúkat helyeztek el az '56-os forradalom és szabadságharc emlékére állított kopjafánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!