Kecskemét

2018.04.20. 15:29

Bábos találkozót szerveztek Kecskeméten

Pénteken rendezték meg a VII. Báron Bábos Találkozót, melynek Kecskeméten a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara adott otthont. A rendezvény egyben az Országos Gyermekbábos Találkozó megyei döntője is volt.

Sebestyén Hajnalka

A vendégeket dr. Galuska László Pál, a Magyar Bábjátékos Egyesület vezetőségi tagja, a főiskola docense köszöntötte, a rendezvényt dr. Fülöp Tamás, a pedagógusképző kar dékánja nyitotta meg.

A találkozó első részében az óvodások álltak színpadra. Az Ifjúsági otthonban működő Vándorbot Báboskör kezdett, majd őket követték a Hosszú utcai ovisok és a Széchenyi sétányi ovisok. Az iskolás korú bábcsoportok kategóriájában a közönség láthatta a Petőfi iskolásokat, a Kertvárosi iskolásokat, a Báron Bábos Műhely gyermekeit, Móricz Zsigmond iskolásokat és végül a Corvin Mátyás iskolásokat.

A zsűriben helyet foglalt: Emőd Krisztina, a Ciróka bábszínház báb- és jelmezkészítője, Apró Ernő cirókás bábszínész és dr. Galuska László Pál.

A VII. Báron Bábos Találkozó győztes produkciója a Kacor Király című mese lett, melyet a Kertvárosi Általános Iskola Aranyos Kakasok Bábcsoportja adott elő. A 3. osztályos gyerekeket Szirtes Józsefné készítette fel. A produkció a győzelemmel kiérdemelte, hogy Bács-Kiskun megyét képviselje Egerben, a Gyermekbábosok Országos Fesztiválján.

Szirtes Józsefné szerepét ki kell emelni: Ő a Báron Bábos Műhely és a Báron Bábos Találkozó alapítótagja, emellett ezen a rendezvényen 3 csoporttal is jelen volt: két iskolás bábcsoportjával a Kertvárosi Általános Iskolából – köztük a győztes csapattal -, valamint a pedagógus bábcsoporttal, a Báron Bábos Műhellyel, fellépőként is. Minden általa fémjelzett produkcióról nagy elismeréssel nyilatkozott a zsűri a szakmai tanácskozáson és értékelésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!