Kiskunfélegyháza

2018.10.23. 20:13

Az emlékezés az örökösök felelőssége

Zsúfolásig telt a Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezésen szerdán délután Kiskunfélegyházán.

Vajda Piroska

Az ünnepségen Csányi József polgármester mondott köszöntőjében hangsúlyozta: a mai napon nem csak a forradalmárokra, hanem az '56 után meghurcolt emberekre is emlékezünk. Ez nemzeti ünnepeink sorában a legfiatalabb, de egyben legjelentősebb is. Sok mártírt, bebörtönzött, meghurcolt, megalázott ember él még a mai napig is közöttünk, akik az emlékezés lángját és tüzét őrzik. Az emlékezés kötelesség. Az örökösök örök felelőssége – fogalmazott a városvezető.

A polgármester ünnepi gondolatai után a József Attila Általános Iskola és a Platán Utcai Tagintézmény diákjai Míg szívünk dobog, '56 él című előadásukban elevenítették fel a 62 évvel ezelőtt történt forradalmi eseményeket. A megemlékezés koszorúzással zárult a Városháza aulájában a Czakó József-emléktáblánál, illetve a Hősök Parkjában az 56-os emlékműnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!