Programsorozat

2024.06.23. 10:02

A vihar sem hiúsította meg a Múzeumok Éjszakája programjait Kiskőrösön – galériával

Kiskőrösön a Múzeumok Éjszakájának fő programsorozatát az Úttörténeti Múzeumban rendezték. Kerékpáros kiállítás nyílt az este folyamán, melynek keretében az elmúlt több mint száz év magyar gyártmányú járműveit mutatták be a látogatóknak.

Barta Zsolt

Az érdeklődők különböző különleges bicikliket is kipróbálhattak, amelyek között olyan is akadt, amit éppen visszafelé kellett hajtaniuk. A múzeum zárt udvarán jól érezték magukat a kisgyermekes családok. A felnőttek eközben este nyolckor a kiskőrösi Szilveszter Társulat egy új darabját szórakozhatták végig. A múzeum szabadtéri színpadán adták elő Hámori István darabját, az Azt mondták a villa üres címmel.

Kiskőrös, programok
Több százan szórakozták végig a Szilveszter Társulat darabját szombat este
Fotó: Barta Zsolt

A történet szerint a villa orosz származású bejárónője (Sutus Anna) cinkosságot vállal egy betörővel, (Répási Imre), hogy az értékes családi ékszerhez hozzájussanak. Azonban félreértés történik és a rosszkor érkezik a villába, éppen otthon van a három nővér, (Bácsiné Raffay Melinda, Hunyadi Edit, Supka Éva) illetve fiatal unokahúguk is (Sinkó Natália). A hölgyek mindhárman másnak gondolják az érkező idegent, ebből aztán igen sok komikus félreértés kerekedik. 

A programsorozat a hatalmas vihar ellenére sem állt le, a nézők ugyanis védett helyről nézték a színdarabot. Ennek végeztével megtartották a könnyű zenei koncertet, a múzeum egyik zárt helyiségében, illetve megtörtént éjszaka a tűzgyújtás is. Turán István, az intézmény vezetője lapunknak elmondta, hogy a vihar miatt becslése szerint a várt érdeklődők csak fele jött el a rendezvényre, de így is lehettek mintegy 700-800-an. Szombaton a Petőfi Szülőház és Múzeumban 5-6 fős baráti csoportokat vártak A kalandozások az Év Emlékhelyén című vetélkedőre. A múzeumok éjszakáján Petőfi Sándor Szülőháza 20 óráig volt látogatható, aznap térítésmentesen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában