Kórusverseny

2023.09.21. 21:42

Első helyezés – Aurin Leánykar sikere Görögországban!

A kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara a görögországi, Paraliaban zajló XI. Zene és tenger Nemzetközi Kórusfesztiválon egyneműkar kategóriában kiemelkedő teljesítményt nyújtva első helyezést ért el.

Sebestyén Hajnalka

Archív-felvétel

Fotó: Kapott fotó

Mint arról a napokban hírt adtunk: az Aurin Leánykar Görögországba utazott a nagy múltú Zene és tenger Nemzetközi Kórusfesztiválra, mely lehetőséget biztosít az arra vállalkozóknak, hogy nemes versengésben mérjék össze tudásukat. A rendezvény közelebb hozza a zenét az emberekhez, megmutatja a dal, az éneklés gyönyörűségét az utcákon, a tereken, a pódiumon,a mindennapokban és az ünnepélyes pillanatokban. Összekapcsolja az éneklést, a nyaralást, a barátságot és a szórakozást. A tizenéves fesztivál egyre több résztvevő számára vált vonzóvá. Idén 12 ország 23 kórusában mintegy 700 énekes áll közönség elé.

Fotó: Kapott fotó

A szerda esti versenyen az Aurin Leánykar John Rutter: For the Beauty of the Earth, Eric Whitacre: The Seal Lullaby, Kodály Zoltán: 150. genfi zsoltár, Orbán György: Ave Maria és Daemon irrepit callidus, Billy Joel: And so it goes című műveit énekelték. A 39 ifjú énekeset Durányik László Kodály-, Csokonai- és Príma díjas karnagy vezényelte, zongorakísérőjük angliai koncertturnéik szervezője és útimarsallja, Barbara Jenkinson volt. Egyneműkar kategóriában kiemelkedő teljesítményt nyújtva első helyezést értek el.

Fotó: Kapott fotó

A zene után jöhet a jól megérdemelt tenger: strand, sétahajókázás…, majd újra zene! A nagydíjért folyó versenyt a közeli tartományi székhely, Katerini szabadtéri színházában szeptember 22-é, pénteken este rendezik meg. 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!