Hírös Agóra

2023.05.20. 15:50

Versünnep zárta a kecskeméti találkozót – galériával

Versünnepnek adott helyet szombaton Kecskeméten, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon. Az ünnepség a több hónapon átívelő Versmondók Találkozóját zárta.

Sebestyén Hajnalka

A rendezvény elején díjakat is átadtak

Fotó: Bús Csaba

A Hírös Agóra és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely 27. alkalommal rendezte meg a Versmondók Találkozóját. Kecskemét város egyik legjelentősebb gyermekművészeti, tehetséggondozó rendezvénysorozata sok éves múltra tekint vissza. A Versünnepet megelőzően játékos irodalmi délutánok zajlottak le a Hírös Agórában és a város általános iskoláiban. A legjobbak kaptak meghívót a döntőbe. 

A diákok több kategóriában indultak: 1-2., 3-4., 5-6., 7-8., 9-11. évfolyamonként. A XIX., XX. századi vagy a kortárs magyar irodalom értékes alkotásai közül egy szabadon választott verset kellett elszavalniuk.

A szombati záró Versünnepen a fiatalokat köszöntötte Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezetője, a rendezvényt megnyitotta Kemény Zsófi költő, slammer. A műsorban közreműködött a Ballószögi Kincsecskék Néptáncegyüttes, valamint Petőfit alakító Bánföldi Szilárd színművész.

A Versmondók Találkozójának idén is Csizmadia Ilona, a Hírös Agóra munkatársa volt a főszervezője. 

A rendezvény elején adták át a Felkészítő tanári díjat, melyet idén Orbán Edit vehetett át Józsa Kata drámapedagógustól, a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely egyik alapító tagjától és Kulcsár Marianna drámapedagógustól. 

Az eredményeket a későbbiekben adjuk közre.  

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!