Kecskemét

2023.04.03. 15:46

„Belebújhatunk” Marylin Monroe, Charlie Chaplin bőrébe is a bábszínházban

A 10. Színházi Olimpia keretében Yael Rasooly vendégjátéka Paper Cut vendégjátéka látható a Ciróka Bábszínházban. Az angol nyelvű izgalmas produkció április 13-án, csütörtökön szerepel a programban. Az előadás története a nagyszerű színészi játéknak köszönhetően nyelvismeret nélkül is jól követhető.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Ciróka bábszínház

Aki szereti a régi filmeket, a színházat, és nyitott a nem szokványos eszközökkel készült előadásokra, az feltétlenül nézze meg Yael Rasooly több mint 30 nemzetközi fesztiválon megfordult, számos szakmai díjjal rendelkező produkcióját – ajánlja a Ciróka Bábszínház. 

Az előadásra érdemes időben érkezni, mert a nézőket a nemzetközi filmfesztiválok hangulata várja ezen a napon. Számos hírességgel lehet majd szelfizni, az előadást követően pedig egy pohár pezsgő kíséretében magunk is „belebújhatunk” Marylin Monroe, Charlie Chaplin vagy akár Humphrey Bogart bőrébe.

Az angol nyelvű előadás története a nagyszerű színészi játéknak köszönhetően nyelvismeret nélkül is jól követhető.

Egy titkárnő, miután mindenki hazament, egyedül marad az irodában. Magányában régi filmes magazinok segítségével az álmok világába menekül, ahol ünnepelt filmcsillagként rátalál a szerelem. A romantikus történet a képzelet és a valóság összeolvadásával hamarosan Hitchcock-i rémálommá változik. 

Yael Rasooly egyedülálló színházi nyelve a színház, a bábszínház, a vizuális művészet és a zene különböző formáit ötvözi. A Paper cut című produkció papírfigurákkal benépesült univerzuma egyszerre abszurd, fájdalmas és humoros. 

Az Izraelben született színésznő klasszikus énekesnek készült, majd Londonban színháztervezői tanulmányokat folytatott. 2006 óta független színházi alkotásokat készít, és vezető nemzetközi fesztiválokon lép fel Európa-szerte, az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában és a Távol-Keleten.

A produkció része a Ciróka Bábszínház ifjúsági-felnőttsorozatának is, amelynek keretében igazi kuriózumokat láthat a kecskeméti közönség. Az előadás 15 éves kortól ajánlott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!