Baon podcast

2023.03.31. 09:41

A Blues Company bajai Bolond Bál koncertjére várják a zeneszeretőket – podcast

Április elsején Bolond bál koncertet rendeznek a bajai Armstrong Clubban. Az est fellépőiről és a tavaszi koncertekről kérdeztük Jagicza László tulajdonost.

Márton Anna

Jagicza László, az Armstrong Club tulajdonosa

Fotó: Márton Anna

A Blues Company együttes az est sztárfellépője. 

– Aki ismeri a Blöro bácsit, az tudja, hogy nem véletlenül tettük erre a napra a koncertet, ugyanis ő a bolondozásáról híres. Bízom benne, hogy igazi különlegességet kapnak a zeneszeretők. Előzenekarként fellép a Kavalkád Rock Band, akiket szintén sokan ismernek – mondta Jagicza László.

Az est érdekessége, hogy első alkalommal lép fel a tizenéves bajai fiatalokból alakult ígéretes zenekar a Coke at Down Baja. Nagy megtiszteltetésnek érzik a lehetőséget, hogy két ilyen együttes előtt állhatnak színpadra. A szervezők remélik,  ez inspirálni fogja őket arra, hogy legalább olyan híres zenészek legyenek a későbbiekben, mint a Blöro bácsi.

A Blues Company 1994-ben alakult magyar blues zenekar. Blues alapú zenét játszanak, sokan humoros hangvételű szövegeik miatt kedvelik őket.

Nagyszombaton, április 7-én a hagyományos Bad Times bulit szervezik meg. Ilyenkor rengetegen látogatnak haza Bajára olyanok, akik már nem itt élnek, igazi találkozóvá válik a koncerthelyszín.

Jagicza László a riport során azt is elárulta, hogy az egyik koncert megvalósulása érdekes történethez kötődik. Pár héttel ezelőtt egy német szaxofonos a klubban járt, ahol kicsit illuminált állapotban ott felejtette a szaxofonját és némi készpénzt. Később, amikor mindent hiánytalanul megkapott, cserébe felajánlotta az együttese fellépését, sőt még egy baráti zenekart is hoznak magukkal.

– Egy hölggyel akart megismerkedni a német zenész, de a hölgy nem szeretett volna vele, és ezen úgy felbosszantotta magát, hogy bedobta az összes pénzét és a szaxofonját egy sarokba, majd távozott. Két nap múlva telefonált, hogy megvan-e a szaxofonja, szerintem arra gondolt, hogy a pénze biztos nincs. Azon nagyon meglepődött, hogy a pénze is hiánytalanul megvolt és visszakapta a hangszerével együtt. Ebből alakult ki a jó kapcsolat is - fogalmazott a tulajdonos.
A Zene határok nélkül című rendezvényen lép fel a német és a cseh zenekar fel április 15-én.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!