Fúvószenekar

2023.01.10. 14:23

Újévi koncerttel ünnepeltek Solton

A város évnyitó rendezvénye évek óta a Solti Ifjúsági Fúvószenekar Újévi koncertje, amely idén is telt házas nézőtérrel ment a művelődési ház nagytermében. A koncerten, a hagyományt követve köszöntőt mondott Németh István, Solt polgármestere.

Lencsés P. Anna

Nagy sikere volt a Solti Ifjúsági Fúvószenekar koncertjének

Fotó: Lencsés P. Anna

A Solti Ifjúsági Fúvószenekar tagjai a város általános iskolájában működő művészeti iskola növendékeiből tevődnek össze. A hangversenyen Fuchs Attila és Nagy Máté, az iskola tanárai irányították az ifjú zenészeket. Fuchs Attila, aki egyben a művészeti iskola intézmény vezetője, elmondta lapunknak: - a Bécsi Újévi koncert adta az ötletét a koncertnek, annak hangulatát felidézve hoztuk létre ezt az eseményt itt Solton, tizenhét évvel ezelőtt. Az idei évben első alkalommal, a legifjabb növendékekből álló Solti Junior Band is eljátszott néhány zeneszámot, így összesen mintegy nyolcvan ifjú zenészpalánta szórakoztatta a közönséget. 

A műsor tradicionális zeneművekkel kezdődött.  Ezt követően szólista blokk következett, ahol a solti zeneiskolából indult, most már különböző intézményekben tovább tanuló növendékek hangszerszólóját kísérte a zenekar. Végül ismert filmzenékkel és az elmaradhatatlan Radetzky indulóval zárult a rendezvény. A nagysikerű koncert végén, a közönség vastapssal köszönte meg a nagyszerű zenei élményt, majd a jelenlevők mindannyian pezsgővel koccintottak az újesztendőre.

A Solti Ifjúsági Fúvószenekar szombaton Akasztón, vasárnap Csengődön ismét előadja az újévet köszöntő műsorát, mindkét helyen 15 órai kezdettel. 

A Solti Ifjúsági Fúvószenekar
Fotós: Lencsés P. Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!