Pályázat

2023.01.16. 17:44

Saját nézőpontjukból jelenthetik meg a Himnuszt a kecskeméti fiatalok

Még ezen a héten várják a diákok jelentkezését a magyar kultúra napi alkotópályázatra.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Hírös Agóra Nonprofit Kft. szervezésében Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye megírásának 200. évfordulójára emlékeznek meg egy alkotópályázattal. A „S merre zúgnak habjai/Tiszának, Dunának,…” című pályázatra a kecskeméti 7-12. osztályos diákok két korosztályban és két műfajban küldhetnek be pályamunkát január 22-éig. Az Esszéíró pályázat keretében egy 21. századi fiatal gondolataira, érzéseire kíváncsiak a Himnuszról. A másik pályázati lehetőség, hogy a diákok egy videómontázst készítsenek a Himnusz egy szabadon választott részletére. A szervezők kérik, hogy a pályázók saját fotót, videót vagy jelölt idézetet használjanak fel.

Egy pályázó műfajonként egy-egy pályamunkát nyújthat be. Elektronikusan az [email protected] címre. A tárgyba írják be: „Himnusz 200 alkotópályázat”.

Az alkotásokat díjazzák, műfajonként és korcsoportonként az első három-három helyezett könyv- vagy tárgyjutalomban részesül, valamint további emléklapokat, különdíjakat is átadnak. A díjazott alkotások felkerülnek az intézmény honlapjára, ahol bárki megtekinthetik a későbbiekben is.

Együttműködő partnerek: Magyar Irodalomtörténeti Társaság helyi csoportja, Kecskeméti Televízió, Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely.

Az eredményhirdetés január 30-án, 14.30-kor kezdődik a Hírös Agóra Kulturális Központban, a műsor részeként Ács Imre, a Széchenyi technikum pedagógusa gasztronómiatörténeti előadást tart a reformkor étkezési szokásairól, neves írók, költők kedvenc ételeiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!