Kecskemét

2023.01.26. 12:14

Már láthatók a II. rákóczis rajzok a tokiói kiállításon

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban nyílt meg Tokióban az Art beyond boundaries című kiállítás, ahol kecskeméti II. Rákóczis diákok rajzai is láthatók.

Sebestyén Hajnalka

A rajzok tökéletesen érzékeltetik a két nemzet között kialakult jó barátságot

Forrás: Beküldött fotó

A gyerekek szívvel-lélekkel készítették a rajzokat
Forrás: Beküldött fotó

Dr. Kriston-Vízi József, a Kecskemét-Aomori Baráti Kör alapító és tiszteletbeli elnöke közreműködésével jutottak el a rajzok a japán fővárosba. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nagyon büszke a diákjaira, akik szívvel-lélekkel készítették az alkotásokat.

A japán Nemzeti Művészeti Közponban látható nagyszabású nemzetközi kiállítást 20. alkalommal rendezte meg Kobayashi Tohun mester és felesége, Kobayashi-Toshei Harumi. A japán művészházaspár nagyon kedveli Kecskemétet és Bács-Kiskun vármegyét, így felajánlották, hogy egy gyermek alkotói részlegben kecskeméti diákok is bemutatkozzanak.

Az Art beyond boundaries/ Művészet határok nélkül című tárlaton II. Rákóczi iskola 28 diákja 33 alkotása látható. A csütörtöki megnyitó kapcsán Kriston-Vízi József osztott meg részleteket. Az ünnepségen dr. Kovács Emese kulturális attasé felidézte, hogyan alakult ki a kecskemétiek japán barátsága, melynek nagyon szép gyümölcse azok a gyerekképek is, melyek a tárlaton megtekinthetők. A rajzok tökéletesen érzékeltetik a két nemzet között kialakult jó barátságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!