Gyermekprogram

2023.01.26. 13:08

Balla Piroska óvónő verseit, meséit ismerhette meg a kunszállási közönség – galériával

Balla Piroska óvónénit, illetve az általa írt verseket és meséket ismerhette meg a kunszállási közönség szerdán a Csodálatos óvónénik című eseménysorozat keretében, amely helyi Mosolyvár Óvoda és Bölcsőde vezetője, Horváthné Gellért Emőke kezdeményezésére indult el még tavaly. Az író-olvasó találkozón a szerző közelmúltban megjelent Hópihe álom című kötetből is hangzottak el művek a helyi óvodások és iskolások előadásában.

Vajda Piroska

Balla Piroska munkásságát ismerhették meg a kunszállásiak

Fotó: Vajda Piroska

A Csodálatos óvónénik című sorozat célja, hogy bemutassa az olyan alkotó óvodapedagógusokat, akik valami csodálatra méltó dolgot hoztak létre. Minden alkalommal olyan szakembereket hívnak meg, akik a szakmájukon túlmutatva teremtenek csodát a mindennapokban. Változatos területeken, de legfőképp a kultúra és a művészetek világában alkotnak maradandót és példaképül szolgálnak a leendő szakemberek előtt. A sorozat a tehetség és az alkotás szépségének bemutatása mellett a szakma népszerűsítésére is szolgál – hangzott el a szerdai találkozón.

A szerzőről Balla Piroskáról megtudhatta a közönség, hogy gyermekkorát Kisújszálláson töltötte, majd Kecskeméten végzett óvodapedagógusként 1989-ben. Azóta is a megyeszékhelyen él és dolgozik. 

Az irodalom és a könyvek iránti szeretete gyermekkorától kezdődően megmaradt, ma is áthatja a mindennapjait. 

Az első verseit és meséit kisiskolás korában írta, az alkotásban szülei és tanítói is támogatták. Verseire és meséire varázslatként tekint és hiszi, hogy minden ember, aki gyerekekkel foglalkozik tud varázsolni, csak mindenki másképp. Balla Piroska szavakkal varázsol, melyekkel csodálatos verseket és meséket sző a gyermekek számára. Írásait az óvodai életben felmerülő történések hívják elő. Mondókáival, verseivel és meséivel a gyermekek érzelmi inteligenciáját szeretné fejleszteni. Azt vallja, hogy az érzelmeink megélése, megértése, kifejezése és mások érzelmeinek az elfogadása könnyebbé teszi az életünket. Ugyanakkor munkája során azt tapasztalja, hogy gyerekek nagyon nehezen tudnak beszélni az érzelmeikről. Abban bízik, hogy az általa írt versek, mondókák segítenek a gyerekeknek az érzelmeik megfogalmazásában és feloldásában. Az író-olvasó találkozón az is elhangzott, hogy a Balla Piroska tollából született írásokat egyre több pedagógus és szülő ismeri és olvassa a gyerekeknek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!