Baja / Sükösd

2023.01.25. 10:58

A Magyar Kultúra Lovagja címmel tüntették ki dr. Cseh Bélát

Dr. Cseh Béla a Sükösdi Népdalkör vezetője szombaton a Falvak Kultúrájáért Alapítvány által adományozott Magyar Kultúra Lovagja címben részesült.

Márton Anna

Dr. Cseh Béla a Sükösdi Népdalkör vezetője szombaton a Falvak Kultúrájáért Alapítvány által adományozott Magyar Kultúra Lovagja címben részesült

Fotó: Beküldött fotó

Dr. Cseh Béla ötven éve vezeti a Sükösdi Népdalkört, korábban a bajai Eötvös József Gyakorló Általános Iskola igazgatója volt. Mint azt hírportálunknak megemlítette egy szokásos próbán értesült az elismerésről, amikor a kórustitkár felolvasta a levelet, nagyon meglepte. Az indoklás arról szólt, hogy a Sükösdi Népdalkör novemberben ünnepelte megalakulásának az ötvenedik évfordulóját.

– Velük dolgoztam, velük éltem végig az ötven esztendőt. Nagy megtiszteltetés ez nekem, jó érzés volt ezeket a próbákat végigélni. Talán nem túlzás, hogy keményen tudtunk dolgozni együtt. A november 12-ei ünnepi műsor nagy szakmai zsűri előtt zajlott, ahol meglepetés volt számunkra az, hogy most kaptuk meg tizedszer az Aranypáva díjat – fogalmazott a kitüntettet.

A hangversenyt követően a zsűri a legmagasabb gála fokozatba sorolta a Sükösdi Népdalkört. Jelenleg hatvan népdalcsokra van kész állapotban a csoportnak, amelyeket bármikor elő tudnak venni.

A díjazott fontosnak tartja, hogy minden évben, szeptemberben négy csoportot meghívjanak Sükösdre és velük együtt közös hangversenyt adjanak. Az elmúlt évben volt a huszonötödik ilyen találkozó. A hangverseny után jól érzik magukat a közös vacsorán, együtt táncolnak, énekelnek.

Dr. Cseh Béla úgy érzi, hogy a Sükösdi Népdalkör egy olyan régen szerveződött működő együttes, amelyet a magyar népdal lelke hozott létre és ez tartja életben ma is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!