Magyar kultúra napja

2023.01.24. 09:55

A kultúra színes csokrával emlékeztek Ballószögön – galériával

Zenével, tánccal és versekkel is tisztelegtek a magyar kultúra napja előtt a ballószögiek hétfő este.

Sebestyén Hajnalka

A ballószögi faluház nagyterme megtelt a magyar kultúra napján

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Ballószögön meghitt hangulatú műsorral tisztelegtek a magyar kultúra napja előtt hétfő este. A helyi közösségek mellett kecskeméti fellépők is voltak. A faluház nagyterme megtelt kultúra-szerető emberekkel. Nagy Gabriella művelődési szakember, valamint Gáspár Dávid köszöntötte a megjelenteket.

Először két kisfilm levetítésével a faluházban működő szakkörök – Ballószögi Öltögetők, Csipkeverő Szakkör, Mézeskalács Szakkör – tagjai bemutatták a Nemzeti Művelődési Intézet felhívására a Himnusz születésének 200 éves évfordulójára készített alkotásaikat. Az alkotások mini tárlat keretében a Faluházban láthatók is voltak.

Ezt követte a kecskeméti Lakó Sándor Kamarazenekar kamarakoncertje, ahol a téli dallamok mellett vidám, játékos művek is felcsendültek. A zenei kitekintést mesék, szavalatok követték, Szegedi Helga, Tóthné Piroska, Bartus Bálint, Gáspár Dávid, Kalmár Anna, Nagy Gabriella, Somogyi Lajos polgármester előadásában. Közben a Ballószögi Hagyományőrző Népdalkör, a Ballószögi Kincsecskék éneketek, táncoltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!