A kulisszák mögött

2023.01.03. 17:25

A kecskeméti színészek a zárt kapuk mögött sem tétlenkednek

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a kialakult nehéz gazdasági helyzet miatt egy hónapra kénytelen volt bezárni kapuit. A színház honlapján megjelent cikkből kiderült, hogy a januári bezárás idején sem tétlenkednek a színészek.

Tapodi Kálmán

A fotó a Egy hónap falun című színdarabon készült

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Bicok Dorina arról kérdezte a színház művészeit, hogyan töltik hétköznapjaikat, amíg újra kinyitja kapuit a Kecskeméti Nemzeti Színház.

– Igyekszem a lehető legjobban kihasználni a kötelező pihenőt: heti négy alkalom helyett végre az összes reggelemet a sportra fordíthatom, napközben pedig rengeteg időm lesz olvasni és zenélni. Ez utóbbi tevékenységemet stúdióban fogom végezni, ugyanis az év első havában elkezdem felvenni új, saját szólóalbumomat, amit terveim szerint márciusban már mindenki hallgathat majd – nyilatkozta Varga-Huszti Máté színművész.

A zene Németh-Nagy Johanna énekkari művész mindennapjainak is része a bezárás ideje alatt.

– Mindenképpen a kikapcsolódásé lesz a főszerep: komolyzenei koncerteket, operaelőadásokat is fogunk látogatni, emellett mindketten a Telefon című operát fogjuk gyakorolni, ötletelni, hogyan színesíthetnénk karaktereinket – fogalmazott Németh-Nagy Johanna a kecskemetinemzeti.hu oldalon. 

Járai Máté és Märcz Fruzsina színművészek számára a szünetnek köszönhetően lehetősége adódik szeretteikkel elutazni és egy kicsit kikapcsolódni. 

– Mi régóta terveztünk egy pár napos családi elvonulást, és ez az időszak is úgy alakult, hogy van mit ünnepelnünk családon belül. 

Erre jött a „szénszünet”, és adta magát a helyzet. A szüleimmel, a testvéreim családjával, illetve a fiammal elvonulunk néhány napra az ország másik végébe. Ráadásul így, ennyien, gyerekekkel még sosem voltunk együtt nyaralni. Különleges lesz, nagyon várjuk már – mondta el Märcz Fruzsina.

– Lesz pihenés és tévés munka, de jóval kevesebb színházi, mint amit ebben az időszakban megszoktam. De nagyon várom, hogy A miniszter félrelépet láthassa a kecskeméti közönség, mert az egy közös örömünnep lesz és nemcsak a nézők fogják élvezni, hanem mi, színészek is. Szóval februártól folytassuk annak ünneplését, hogy újra együtt lehetnek a színészek a közönséggel! – fejtette ki Járai Máté.

Számos programmal gondoskodnak a színházi élményről

Mint a színház honlapján megjelent írásban közzétették: bár a társulat némi pihenőidőhöz jut januárban, azért gondoskodnak arról, hogy a lelkes közönség ne maradjon színházi élmény nélkül. Tóth Kata dramaturg szervezésében számos programmal készülnek már január elejétől. A Kelemen László Kamaraszínház alatt található Kulissza kávézó továbbá mindvégig várja szeretettel az oda látogatókat. Mint közzétették: a februári előadásokra már online, illetve személyesen a Malom Központ földszintjén található jegyirodában is megválthatók a jegyek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!