Előadás

2022.12.30. 20:42

Telt házzal mutatta be A helység kalapácsa színdarabot a kiskőrösi társulat – galériával, videóval

Péntek délután kezdődött el a Petőfi Szilveszter programsorozat Kiskőrösön. A sűrű program miatt a kiskőrösi Szilveszter Társulat pénteken lépett fel a művelődési házban, egy nappal előbbre hozták a műsorukat.

Barta Zsolt

A Szilveszter Társulat pénteken lépett fel

Fotó: Barta Zsolt

A kiskőrösi társulat most A helység kalapácsa elbeszélő költeményt adták elő, amelyet Petőfi Sándor 1844 októberében írt. A jól ismert komikus eposzt a társulat már előadta 10 éve. Idén átírva, a helyi Szivárvány Néptánc Együttes táncosai is felléptek, amelyhez a Kóbor Zengő Együttes szolgáltatta a zenét. Délután kettőkor és este hatkor is bemutatkozott a társulat a felelevenített darabbal. A délutáni előadáson egyetlen szék sem maradt üresen a nézőtéren. A Supka Éva főrendező vezette társulat nem szokványosan kezdte az előadást. Mint turisták vonultak be a színpadra. A Petőfi Sándort megszemélyesítő Bánföldi Szilárd, a budapesti Újszínház művésze üdvözölte őket, mint egykori kiskőrösi polgár a 200 évvel későbbi társait. Felkérésére döntött úgy a társulat, hogy a komikus eposzt adja elő. Ezt követően kezdődött a színdarab, amely jeleneteit a közönség tapssal jutalmazta. A zenés táncos részek fokozták a hangulatot. 

A szünetben a közönség a Szentpéteri Pincészet rozé és fehérborát kóstolhatta meg, miközben egy fotó kiállítást tekinthetett meg. A társulat elmúlt éveinek a fellépéseiről készített képeket láthatta a közönség a tárlaton. 

A közel másfélórás darab nagy sikert aratott a közönség körében. Akik nem jutottak be pénteken egyik előadásra sem, azok januárban jó eséllyel megtekinthetik a darabot a művelődési házban. Az év utolsó napján folytatódik a Petőfi Szilveszter programsorozat.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!