Hangolódás az ünnepekre

2022.12.14. 10:08

Kilenc kecskeméti általános iskola diákjai énekeltek a Nagytemplomban – galériával

A városban működő általános iskolák karácsonyi koncertet adtak a Nagytemplomban. A kecskeméti iskolák közül kilenc képviseltette magát az ünnepi eseményen és kórusaik zenei műsort adtak elő a felkészítő tanáraik vezényletével. Az ünnepségen jelen volt a hangverseny fővédnöke is, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is.

Szalay Tamás

A Nagytemplomban énekeltek a kecskeméti gyerekek

Fotó: Szalay Tamás

Az egyház és az önkormányzat támogatásával a város általános iskolái már 1993 óta rendezik meg a karácsonyi koncertet a Nagytemplomban. Több mint tíz éve a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola szervezi ezt az ünnepváró eseményt. A polgármester köszöntő beszédében felhívta a figyelmet, hogy észre kell vennünk az egymás iránt érzett szeretetünket, az életöröm minden egyes forrását.

A megnyitót követően az iskolai kórusoké volt a főszerep. Jellemzően három dallal készültek a gyerekek, amit élő zongorakísérettel, saját zenekari kísérettel, vagy felvételről játszott aláfestő zenével adtak elő. A felkészítő tanárok vezényelték az éneket és helyenként a fellépő iskola pedagógusai is részt vállaltak az előadásban. Több mint háromszáz érdeklődő, szülő, tanár és gyerek vett részt az eseményen. A hűvös helyszín ellenére a gyerekek énekhangja melegséget lopott mindenki szívébe és ez a hagyományőrző rendezvény idén is hozzá járult az ünnepi hangulat megteremtéséhez.

A koncerten fellépő iskolák és felkészítő tanáraik:

  • Arany János Általános Iskola – Bacslia Krisztina vezényletével
  • Béke Általános Iskola – Torbaveczné Orosz Csilla vezényletével
  • Katona József Gimnázium – Laczkó János vezényletével
  • Kecskeméti EGYMI – dr. Csorbainé Bakosi Zsuzsánna vezényletével
  • Kadafalvi Általános Iskola – Horváth Zsófia vezényletével
  • Mátyás Király Általános Iskola – Závori Erika vezényletével
  • Ménteleki Általános Iskola – Megyesi Zsófia vezényletével
  • Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – Wamzer Gabriella vezényletével
  • Zrínyi Ilona Általános Iskola – Kutiné Tóth Márta vezényletével

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!