Verseny

2022.12.02. 17:49

A legjobb mesemondókat jutalmazták Félegyházán – galériával

Nagy izgalommal várták a gyerekek az Aranytulipán mesemondó találkozó eredményeit csütörtökön a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban megrendezett díjátadó ünnepségen. Rendhagyó volt az idei mesemondó verseny, hiszen a pandémia után most az energiaválság miatt nem találkozhattak személyesen a mesemondók és a zsűri tagjai, a szervezők videófelvételen kérték az meséket. A díjátadón a legjobb előadásokat is levetítették.

Vajda Piroska

A gyerekek csütörtökön vehették át a díjakat

Fotó: Vajda Piroska

Az elmúlt évek járványügyi helyzete és a jelenlegi energiaválság okozta szigorítások hozták magukkal az új körülményeket, melyekhez azonban igazán jól alkalmazkodtak a versenyzők és a felkészítő pedagógusok egyaránt. A könyvtár felhívására nagyon színvonalas videóra rögzített előadások éreztek – mondta el köszöntőjében Abonyi Szilvia könyvtárigazgató. Hozzátette, a videóra vett meséknek is megvan a sajátos hangulata, bár kétségtelenül elveszik a jelenléti találkozó varázsa, izgalma. Ugyanakkor, ha mindannyian hozzájárulnak, még több ember részesülhet a színvonalas előadásokból, hiszen a videók közzétételével több érdeklődőhöz is eljuthatnak.

Az előző évekhez hasonlóan nyár végén hirdette meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtár az Aranytulipán mesemondó találkozót az általános iskolásoknak. Egy tetszés szerinti 5 percnél nem hosszabb magyar népmesével lehetett nevezni. A mesemondóra végül ötvenkét gyermek küldött be felvételt, melyek értékelése két napon keresztül zajlott a közelmúltban. Az alsós gyerekek felvételeit Kisné Juhász Ilona és Tóth Istvánné nyugalmazott magyar szakos pedagógusok, valamint Kállainé Vereb Mária nyugalmazott könyvtárigazgató zsűrizte. A felső tagozatosok előadásait Andrási Endréné és Eszes Gergely Szent Benedek PG pedagógusai értékelték.

Döntésük alapján 1-2. osztályos korcsoportban első helyezett lett Samu Lorina (Darvas Általános Iskola), 2. lett Nagy Noémi (Constantinum) és 3. helyen végzett Toldi Zalán, (József Attila Általános Iskola).

3-4. osztályos korcsoportban első helyezett lett Szabó Krisztián (Platán Utcai Általános Iskola), második lett Varga Eszter (Platán Utcai Általános Iskola) és harmadik helyen végzett Bálint Sára Anna ( Platán Utcai Általános Iskola) Különdíjat kapott Zsigó Dávid (Darvas Általános Iskola).

5-6. osztályos korcsoportban első helyezett lett Kovács Zsófia Panna (Constantinum), második lett Solymosi Zsombor (Constantinum), harmadik helyen végzett Horváth Tibor Kevin (Constantinum). Különdíjat kapott: Gál Péter Attila (Constantinum) és Horváth Péter (Constantinum).

7-8. osztályos korcsoportban első lett Kovács Benedek Bátor (Constantinum), második helyezett lett Fődi Hanna (Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános. Iskola), harmadik lett Pesír Dorina (Constantinum). Különdíjat kapott: Magyari László Csaba (József Attila Általános Iskola).

A megyei mesemondó találkozón, a zsűri döntése alapján az alsó tagozatosok közül Szabó Krisztián, a felsősök közül Kovács Zsófia Panna képviseli Kiskunfélegyházát. A helyezettek meséi megtekinthetőek a könyvtár honlapján

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!