Művészet

2022.11.02. 16:19

Természetfotókból nyílt kiállítás a kiskunhalasi Csipkeházban – galériával

Háziorvos és gombaszakértő, de mellette tehetséges természetfotós is dr. Kovács Enikő, akinek Pintér Csaba természetfotóssal közösen nyílt kiállítása Természetközelben címmel Kiskunhalason a Csipkeházban. A tárlatot a soltvadkerti Daróczi Csaba természetfotós – aki számos nemzetközi díjat is nyert és ötször lett az Év természetfotósa Magyarországon – ajánlotta a közönség figyelmébe.

Pozsgai Ákos

A gombák szépségét és értékét igyekezett bemutatni Kovács Enikő, aki a számos gombaféle közül több igen ritka és védett fajról is gyönyörű képet készített, amely a tárlaton kiállított felvételek között szerepel. Alapító tagja, volt alelnöke a Marosvásárhelyi Málnássy László Gombászegyesületnek, ötletgazdája és zsűritagja a Romániában két évente megrendezésre kerülő Gomba fotópályázatnak, képeiből korábban Kecskeméten, Kiskunhalason, Marosvásárhelyen és Szegeden számos kiállításon vettek részt a képei.

A kiskunmajsai Pintér Csaba a civil életben HR-szakemberként dolgozik, munkájából adódóan a hétköznapokat többnyire Budapesten tölti, elsősorban a hétvégéken van ideje a vidéket járni és a természetet fotózni. A fényképezéssel másfél évtizede kezdett el komolyabban foglalkozni, eleinte minden téma érdekelte, néhány év után azonban kialakult benne a fő irányvonal, főleg gyerek-, esküvői- és portréképeket készített. Mindössze három éve foglalkozik intenzívebben a természetfotózással, ami saját bevallása szerint mostanra teljesen magába szippantotta. Egy haladó szintű természetfotós tanfolyamot is elvégzett, a terepgyakorlaton mélyedt el jobban a természetfotózás különböző ágaiban.  

Az élményt adó természetfotózás stílusirányzatairól beszélt Daróczi Csaba fotóművész, természetfotós, aki gyakorlati tudnivalókkal is ellátta a természetfotózás iránt érdeklődőket a kiállítás megnyitóján, hogy lehet növényeket és állatokat fotózni a természetben. A természetfotó-kiállítás december 2-ig látogatható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!