Kecskemét

2022.11.04. 10:35

Programajánló hétvégére: természetgyógyász napoktól a teknősmeséig

A hét végén ezúttal is többféle programból lehet választani Kecskeméten. A kiállítások mellett lesznek gyerekprogramok és természetgyógyász napok is.

Sebestyén Hajnalka

Felvételünk a Szórakaténusz egy korábbi kézműves foglalkozásán készült

Fotó: Bús Csaba/archív felvétel

Péntek kora estére kiváló program lehet Szoboszlay Eszter tárlata, mely a Forrás legújabb számának bemutatójával párosul a Kápolna Galériában. Pénteken 17 órakor kezdődik a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Forrás Kiadójának rendezvénye. Szoboszlay Eszter grafikus, animációs filmrendező Mi itt lakunk című kiállítását Both Gabi meseíró, gyerekirodalmi szerkesztő nyitja meg. Köszöntőt mond és a Forrás 2022. novemberi lapszámát bemutatja Füzi László, a Forrás főszerkesztője. A műsorban zenével közreműködik Pongrácz Márta és Harmatos Zoltán. 

Több kiállítás is megtekinthető a Népi Iparművészeti Gyűjteményben ebben a hónapban, a nyitva tartás változott, keddtől-péntekig, 10-16 óráig látogatható. Egy újszerű múzeumlátogatásra várják az érdeklődőket. A közmondások nyomában című program során minden teremben a kiállított tárgyakhoz köthető közmondások, szólásokat fedezhetnek fel QR kód olvasó segítségével.Az állandó kiállítások mellett két időszaki kiállítás tekinthető meg. Fába faragott történelem című tárlaton Répás János, Népművészet Mestere fafaragó szobrai ismerhetők meg. A Megújuló hagyomány című kiállításon a 40 éves Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület és a 70 éves Kecskeméti Díszítőművészeti Szakkör közösen mutatja be a tagok alkotásait. Ugyanitt minden kedden 14 és 16 óra között a Díszítőművész szakkör várja a hímzés szerelmeseit. 

Négy gyerekprogram várja a kicsiket. A Cifrapalotában még zajlik a szünidei kreatív napok óvodásoknak a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. A játékos, interaktív, kreatív foglalkozássorozaton megelevenednek a Cifrapalota festményeinek szereplői. Mesék, versek, dalok, találós kérdések, játékok és bábok segítségével minden nap új alkotással ismerkednek meg az óvodások. A történet megismerése után kézműves tevékenységen papír, műanyag, fém vagy fa hulladékok újra hasznosításával készíthetik el a mese szereplőit, használati tárgyait. Pénteken 10 órától A süket bálna, szombaton 10 órától a Teknősmese elevenedik meg. Ugyanitt szombaton 14 órától lesz még egy gyerekprogram, a Múzeumi állatságok.

Szintén szombaton 10 órától a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben kézműves foglalkozást tartanak. A gyerekek öltöztetős papírbabát készíthetnek. Ugyanitt 15.30-tól Aprók tánca lesz, témája az állatok behajtása. A hozzá kapcsolódó kézműves foglalkozáson agyagállatok készülnek. 

Végül még egy ingyenes program a hétvégére. Szombaton és vasárnap tartják meg az Egészségnapok, Országos Természetgyógyász Napok rendezvényt a Hírös Agórában. Az érdeklődők két napon keresztül megismerhetik a legkülönfélébb gyógymódokat, egészségmegőrző módszereket. Vásár és sokféle szolgáltatás várja a látogatókat: gyógytermékek, állapotfelmérések, masszázs, természetgyógyászat, grafológia, kineziológia – első kézből a legjobb szakemberektől. A hétvége alatt kilenc előadás is meghallgatható. Aki pedig már a Hírös Agórában tölti a szabadidejét, az emeleten megtekintheti az Illatkaland interaktív kiállítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!