Hangverseny

2022.11.22. 09:31

Koncertet adtak a kecskeméti Kodály iskola művésztanárai – galériával, videóval

A művésztanári hangversenyt félévente tavasszal és ősszel rendezi meg a Kodály Iskola Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetségével együttműködésben azért, hogy az érdeklődők a klasszikus zenét élvezhessék. Hétfő este tartották az őszi hangversenyt az iskola Nemesszeghy Márta termében.

Horváth Péter

Dratsay Ákos fuvolázott

Fotó: Bús Csaba

 A változatos repertoár részét képezte Anonymus Lucente Stella, Istampita Isabella Edőcs Fanni előadásában, aki középkori portatív, vagyis hordozható orgonán keltette életre az ismeretlen szerző által komponált dallamokat.

Kodály Zoltán 2., 3. és 5. Epigrammáját Mudrák Mariann szoprán énekhangon Kovács Csilla zongorakíséretével adta elő.

Sainz de la Maza Campanas del Alba és a világ egyik legismertebb gitárdarabját, Isaac Albéniz Asturias című művét Bozsóki Gergely játszotta gitáron.

Dratsay Ákos fuvolán és Éliás Katalin zongorán adta elő Georges Hue Fantáziáját.

A hangversenyt Cesar Franck a-moll korálfantáziájával zárták, amit Révész László adott elő orgonán. A csaknem teltházas koncert őszi felvonása, a művésztanárok magával ragadó fellépései most is nagy sikert aratott a klasszikus zene barátainak körében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!