Siker

2022.11.15. 18:45

Kecskeméti diáklány kapta a Radnóti-diplomát

Bolyais diák siker született! A Magyar Versmondók Egyesülete hagyományosan Radnóti kivégzésének évfordulójához igazítva rendezte meg a Radnóti Biennálét, idén először a Győri Nemzeti Színházban. 

Sebestyén Hajnalka

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

A Radnóti Biennálé központi programja a XXVII. Radnóti Miklós Vers- és Prózamondó Verseny volt. Az esemény rangját jelzi, hogy ide csak a Kárpát-medencei, valamint az országos vers- és prózamondó versenyek győztesei kapnak meghívást, kétévente, immár több mint fél évszázada. Radnóti Miklós szellemi és lélektani öröksége a klasszikus és kortárs, élő költészet képviselői nyomán is fontos és hagyományteremtő előadói hozzáállást kíván. 

A 16 és 21 év közötti korosztályban sokan mondanak jól verset. Ám kevesen képesek érzékenyen és érvényesen hozzányúlni és tolmácsolni a költészet reprezentatív alkotóinak verseit, amelyek meghatározzák mind a társadalmunk, mind az egyén életében jelentős eseményeket, a múltból jövő és jövőt meghatározó fordulópontokat, sors íveket, sorsfordító momentumokat. Erre volt képes Petrov Kata Panna, a kecskeméti Bolyai János Gimnázium végzős diákja, a Kecskeméti Színjátszó Műhely tehetséges tagja, aki a 2022. évi Radnóti-diplomát vehette át. 

A méltatásában egyebek mellet elhangzott, hogy a lélek kitárulkozásával, az emberi ész felfogóképességével, az emberi szív nyitottságával, a közösségre nyitott figyelemmel és modern, az emberi lélekbe hatoló érzékenységgel képes rámutatni a létünk pillanatnyi momentumain túllépő, valóban fontos értékrendszerünkre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!