Nehéz döntés

2022.11.04. 19:09

Januárra bezárja kapuit a Kecskeméti Nemzeti Színház

2023. január 1-jétől a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház mindhárom játszóhelye zárva tart – tájékoztatott közösségi oldalán az intémény.

baon.hu

Cseke Péter igazgató úgy fogalmazott, mindig sikeresen alkalmazkodtak a nehéz körülményekhez

Fotó: Bús Csaba/archív felvétel

Mint írják, a nagyszínház és a stúdiószínház február 1-jével megnyitja kapuit, a kamaraszínházban viszont csak március közepén indul újra a munka. A vezetőség által meghozott döntés kényszerű, nézőiket ugyanakkor biztosítják arról, hogy emiatt nem szenvednek hiányt semmiben az idei évadban.

A színház honlapján részletesebben írnak a döntésről. Mint Cseke Péter igazgató fogalmazott: az utóbbi időben több alkalommal bizonyították, hogy sikerrel tudnak alkalmazkodni a nehéz körülményekhez; most is ki kellett találniuk valamit, amivel spórolunk, ugyanakkor nem sérül sem a társulatuk, sem a nézők. 

Megerősítette, hogy az elmaradó három bemutató (Giacomo Puccini: Gianni Schicchi - opera, Molière: Tartuffe - színmű, Reginald Rose: Tizenkét dühös ember - tárgyalótermi dráma) a jövő évadban pótolják, a bérletes nézők pedig az opera helyett egy október 22-e óta nagy sikerrel játszott vígjátékot, a Tombol az erényt láthatják majd bérletes előadásként, a kamaraszínház helyett a nagyszínház színpadán.

A miniszter félrelép című vígjáték Besenczi Árpád rendezésében a tervezettnek megfelelően debütál a nagyszínházban december 30-31-én (előszilveszter, szilveszter), az újranyitást követően pedig február 3-tól bérletes nézőink is megtekinthetik.

A januári zárvatartás ideje alatt a jegypénztárak közül kizárólag a Malom Központ földszintjén megtalálható jegyiroda lesz nyitva, februári előadásaikra ott, vagy online felületen tudnak majd jegyet vásárolni a nézők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!