Kultúra

2022.11.11. 19:08

Huszonnyolc óvodás szavalt a kecskeméti versmondó találkozón – galériával

Tizenötödik lakalommal rendezte meg a Városi Versmondó Találkozót a kecskeméti Ferenczy Ida Óvoda Hosszú Utcai Óvodája péntek délelőtt a Szórakaténusz Játékmúzeumban. A nagycsoportos óvodásoknak szóló találkozóra a város összes óvodájából várták a szavaló gyermekeket, ahol 28 óvodás adta elő választott versét.

Horváth Péter

Nagycsoportos óvodások szavaltak Kecskeméten.

Fotó: Bús Csaba

Dóka Pálné intézményvezető-helyettes elmondta, hogy az esemény célja a tehetséggondozás, a gyermekek vers iránti érdeklődésének felkeltése. A tapasztalatok szerint minden évben nagy az érdeklődés az találkozó iránt. A gyermekek életkoruknak megfelelő magyar versek közül verseket választhattak, produkciójukat háromtagú zsűri értékelte a versválasztás, a kiállás és az előadás minősége szerint és mindenkinek építő jellegű visszajelzést adtak. Az értékelők között foglalt helyet Vamzer Gabriella mesterpedagógus, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola intézményvezető-helyettese, Juhászné Szikszai Piroska, a Hosszú Utcai Óvoda nyugdíjas vezetője és Hajdú-Vörös Enikő, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola mesterpedagógusa.

Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte a jelenlévő gyermekeket, szüleiket és a pedagógusokat. – A találkozó kiváló alkalmat biztosít arra, hogy a gyermekek megmutassák tehetségüket, azt a talentumot, amit születésükkel magukkal hoztak. Büszkék lehetünk Kecskemét városára, hogy nagyon sok oktatási intézmény bekapcsolódott a tehetséggondozó programok körébe – mondta az alpolgármester, hangsúlyozva, hogy a találkozóra való felkészülés és a megméretés során szerzett készségeiket tovább bontakoztathatják az előttük álló években. – Talán belőlük lesznek Kecskemét következő írói, költői, vagy irodalommal foglalkozó szakemberei. De ha más területre viszi őket választásuk, ezek a készségek nem vesznek el – mondta Engert Jakabné és köszönetet mondott a felkészítésben szerepet vállalt óvodapedagógusoknak, akik bevezetik a gyermekeket az irodalom, a kultúra és a hagyományok körébe

Minden résztvevő egy szép Móra Ferenc-könyvet és oklevelet vehetett át és öt kiemelt nevezőt értékelt pluszban a zsűri az előadása alapján. Kiemelt értékelést kapott Gál Zalán, Szekeres Attila és Kosik Bernadett Mária, mindhárman a Hosszú Utcai Óvoda óvodása, valamint Ozsváth Viktória Rózsa, a Szent Imre Katolikus Óvodából és Fodor Péter, a Corvina Óvoda Csokor Utcai Óvodájából. Mindannyiuk jutalma egy verseskötet volt.

A versmondás után táncházzal folytatódott a találkozó.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!