Ismét kinevezték

2022.10.13. 12:53

Újabb öt évig Cseke Péter lesz a kecskeméti színház igazgatója

Továbbra is Cseke Péter marad a kecskeméti színház igazgatói székében.

Horváth Péter

Cseke Péter

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Pályázati felhívást tett közzé az önkormányzat a Kecskemét Katona József Nemzeti Színház intézményvezetői munkakörének betöltésére 2023. február 1-től, döntött júliusi ülésén a közgyűlés. Cseke Péter igazgató megbízatása 2023. január 31-ig szól. A pályázati felhívás július 29-én jelent meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium honlapján, a kiírás ideje alatt Cseke Péter adta be pályázati anyagát. Az illetékes bizottság október 5-én tárgyalta a kérdést. A közgyűlés úgy döntött, hogy Cseke Pétert bízza meg az intézményvezetői feladattal. Illetménye havi bruttó 925 ezer forint lesz.  

Az ismét kinevezett direktor 2008 óta igazgatja a színházat, vezetése alatt, 2020 január 1-től lett Nemzeti Színház a kecskeméti teátrumból. Az újonnan választott igazgató megbízatása öt évig, 2028 január 31-ig tartó határozott időtartamra szól. A közgyűlés egyhangúlag elfogadta az előterjesztést.

Cseke Péter megköszönte a bizalmat és elmondta, hogy továbbra is Kecskemétet szolgálja kiváló társulatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!