Kultúra

2022.10.31. 20:41

Fiatal tehetségek versenyeztek Jánoshalmán – galériával

Négy kategóriában léptek színpadra a jánoshalmi Imre Zoltán Művelődési Központ színháztermében az ifjú tehetségek, akik ének-zene, tánc, vers és egyéb kategóriában mérhették össze tudásukat.

Pozsgai Ákos

Több kategóriában mérték össze tudásukat a fiatalok

Fotó: Pozsgai Ákos

A verseny azért is volt különleges, mert a négy tagú pontozó zsűrin kívül a közönség is szavazhatott a legjobbnak ítélt versenyzőkről.

– Örülök és büszke vagyok, hogy Bács-Kiskun megyében lakom, hiszen ez a rendezvény a cigányságról szólt és jól bemutatta a cigány tehetségeket – mondta a verseny végén köszöntőjében Horváth Szilveszter, a Bajai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat vezetője, a zsűri elnöke.

Kiemelte, hogy a megyében az egyik legszínvonalasabb cigány táncosok vannak Jánoshalmán, arra bíztatta a versenyzőket, hogy folytassák felkészítőikkel azt a közös munkát, amit elkezdtek és őrizzék, ápolják a cigány kultúra hagyományait.

– A gyerekek nagyon érezték az ütemet, a vérükben van a tánc, több figurát is bemutattak, a zenei választás is jó volt, szépek voltak – mondta a zsűri elnöke, aki ugyanakkor a mosolyt hiányolta a lányoknál, a fiúknál pedig a cifra inget, javasota, hogy bátran húzzanak színes és cifra felsőt, megmutatva a cigány öltözetet.

Horváth Szilveszter elismerően szólt az ének-zene kategóriában versenyzőkről is, akik szépen énekeltek és gratulált a versmondóknak is, akik átéléssel, szépen szavaltak. Dicsérte a tehetségkutató verseny szervezőit is, akik színvonalas rendezvényt hoztak össze.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!