Galériával

2022.10.11. 09:09

Élményt és tudást is nyújtanak a kecskeméti múzeumpedagógiai foglalkozások

Évadnyitót tartott a Kecskeméti Katona József Múzeum helyi múzeumpedagógusok részére a Cifrapalotában. A szakemberek ismertették múzeumpedagógiai foglalkozásait a 2022/2023-as tanévre az óvodástól középiskolás korosztályig.

Sebestyén Hajnalka

A Cifrapalotában gyűltek össze a szakemberek

Fotó: Bús Csaba

Az egybegyűlt múzeumi szakembereket Szabóné Bognár Anikó, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatóhelyettese köszöntötte. Kiemelte, nekik a múzeumban nemcsak a gyűjtés, a megőrzés a fő feladatuk, hanem az anyag megismertetése, a tudás átadása is. Ennek kiváló eszköze a múzeumpedagógiai foglalkozás, mely jól kiegészíti az iskola tudásanyagot, emellett segíti az életen át tartó tanulást és élményt nyújt.

Az igazgatóhelyettes kitért a mindennapokra is. Elmondta: országszerte a járvány miatt csökkent a múzeumok látogatottsága, de bíznak benne, a jövőben ismét nő majd az iskoláscsoportok és a látogatók száma.

A köszöntőjét követően a kecskeméti múzeumok képviselői számoltak be erre a tanévre tervezett múzeumpedagógiai foglalkozásaikról, terveikről. Házigazda révén a résztvevők elsőként a Katona József Múzeum kínálatát ismerhették meg Merinu Éva, megyei múzeumi koordinátor tolmácsolásában. 

A továbbiakban a Szórakaténusz, a Népi Iparművészeti Gyűjtemény, a Bozsó Gyűjtemény képviselői prezentáltak, majd szó esett a kékfestés gyakorlati oktatásáról, és a Cifrapalotában látható Állatok és növények című kortárs keresztény kiállításról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!