Művészet

2022.10.08. 15:00

A Parádi Alkotótábort eleveníti fel a kecskeméti tárlat

„Léleknek sem ART” címmel látható majd a Diákgaléria legújabb tárlata. Az alkotásokat az idei évi Parádi Alkotótábor munkáiból állítják össze. A megnyitót október 13-án, csütörtökön, 16.30-kor tartják meg a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com/illusztráció

Az elmúlt nyár folyamán hetvenöt általános iskolás és középiskolás diák részvételével valósult meg a „Léleknek sem ART” elnevezésű alkotótábor Parádon.

A táborban – a szervezők szándékának megfelelően – elmélyült alkotómunkára volt lehetőségük a fiataloknak. A gyerekek ötféle foglalkozáson kóstolhattak bele különféle művészeti ágakba. 

A diákok alkotásaihoz a tábort körülvevő természeti környezet: jelesül az erdő, a növények és az állatok adták a témát. Az alkotófoglalkozásokat Hájas Réka művésztanár, Lőrincz Luca keramikus, Polyák Emese tanító, Szikora Imre művésztanár és Acsai Miklós fotóriporter vezette. A léleksimogatásról pedig Gudricza Csilla, Kun-Sebők Kata és Pelle József mentálhigiénés szakemberek gondoskodtak. 

Az Otthon Mozi Diákgalériájában nyíló kiállítás megnyitóján felelevenítik az alkotó­tábor mindennapjait, az ott töltött napok élményeit, és bemutatják a kézműves és képzőművészeti alkotásokat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!