Galériával

2022.10.03. 18:23

A Hegedűs Együttes zenélt ebéd előtt a kecskeméti népkonyhán

A 40 éves Hegedűs Együttes zenélt hétfőn a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyháján. A vidám dallamokra akadt olyan ebédre érkező rászorult, aki még táncra is perdült.

Sebestyén Hajnalka

A Hegedűs Együttes jó hangulatot varázsolt a népkonyhára

Fotó: Bús Csaba

A Wojtyla Barátság Központ Assisi Szent Ferenc emléknapja alkalmából ünnepi programsorozatot szervezett, melynek egyik elemeként hétfőn ebéd előtt Kezemet nyújtom címmel az idén 40 esztendős Hegedűs Együttes nyújtott át egy-egy dallamcsokrot a sorsközösség számára, ily módon is demonstrálva: Isten gondoskodó szeretete örök! 

A népkonyhán étkező szegények több magyar és székelyföldi népdalt hallhattak a zenekar tolmácsolásában. Elsősorban vidámabb hangulatúakat, de volt egy szomorú hangvételű is, mely ugyanúgy hozzátartozik a népdalok sorához. 

Hegedűs Zoltán alapító elmondta: fiatalokat, idősebbeket egyaránt tanít, munkája során nagy hangsúlyt fektet a székelyföldi dalokra, hiszen a határainkon túl Székelyföldön él a legtöbb magyar. Ha szeretnénk velük a kapcsolatot tartani, akkor fontos, hogy ismerjük kultúrájukat. 

Az ismert zenészt, Kodály Zoltánt is megidézte, akinek híres mondása, hogy a zene felszabadítja a lelket. Elmesélte, ez őrá is nagyon igaz, ha rossz passzban van, a zenét hívja segítségül. 

Most azonban jól érzi magát, a napokban tért haza szeretett Dunájáról, ahol hosszú időt tölt minden évben. Horgászik és motoros ladikjával rója a vizet, imád a természet közelében lenni. 

A Hegedűs Együttes vidám műsora nagy sikert aratott a szegények körében, akik jó ismerősként fogadták a népszerű zenészeket. Egy hölgy még táncra is perdült, többen pedig énekelték az ismert dallamokat, vagy az asztalon ütötték a taktusokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!