Kultúra

2022.10.04. 07:00

A bajaiak is csatlakoznak az Országos Könyvtári Napokhoz

Így szerettek ők – magyar irodalmi szerelmeskönyv címmel előadást tart Nyáry Krisztián a bajai Ady Endre Városi Könyvtárban október 5-én, 17.30-tól. Beszélgetőtársa Sándor Boglárka.

Márton Anna

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Nyáry Krisztián 2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből mára több mint tizenötezer olvasót vonzó kulturális ismeretterjesztő sorozat lett. 

A szerző célja, hogy a tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati történetek felidézésével szerethető, hús-vér embereket mutasson be, és ezzel kedvet csináljon a művek olvasásához. 

Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik, de a hobbija az irodalomtörténet maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!