Galériával

2022.09.30. 16:14

Mesehősök bőrébe bújtak a kecskeméti Szent Imre iskola diákja és tanárai

A kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskola már a kezdetektől csatlakozott a magyar népmese napja kezdeményezéshez. Minden évben különböző programokon keresztül népszerűsítik a népmeséket a diákjaik körében. Így volt ez most pénteken is.

Sebestyén Hajnalka

Szirtes Józsefné bábművész interaktív előadása népszerű volt a gyerekek körében

Fotó: Bús Csaba

Benczéné Wágner Anita tanítónő a szervezők nevében elmondta: erre a napra az alsósok témanapja is volt egyben a népmesék napja. Minden óra ennek jegyében zajlott. Így például magyar órán meséket olvastak, matematika órán pedig a feladatok történetét a mesék ihlették.

Az első órában az 1-2. osztályosok Szirtes Józsefné bábművész interaktív előadásában három mesét láthattak, majd a következő órában a 3-4. osztályosoknak Papp Zsolt igazgató és Benczéné Wágner Anita tanítónő mondott meséket, melyeket tánc követett. 

A népmese napja azonban nem merült ki a szép történetekben, hiszen erre az alkalomra az iskolát is mesés környezetbe öltöztették fel, a diákokkal közösen. A pedagógusok is lelkesen csatlakoztak a vidám programokhoz, többen a gyerekekhez hasonlóan egy-egy mesehős bőrébe is bújtak. Így volt például királykisasszony tanítónéni és szegény legény tanító bácsi. A diákok között pedig ott ült a sárkány, a malacka és a boszorkány is. 

Benczéné Wágner Anita pedig Szélike királykisasszonnyal érkezett mindenhova a nap folyamán. Délután sem maradhattak el a mesés programok. A diákoknak három próbát kellett kiállniuk, a mesehősök nyomdokain. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!