Műsorváltozás

2022.09.30. 14:57

Költségcsökkentés érdekében három bemutatót jövőre halaszt a kecskeméti színház

Három bemutatót a következő, 2023/24-es évadra halaszt a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, de a teátrum szeretné megnyugtatni nézőit: a felnőtt 4+1-es bérlet ezzel nem sérül, az eredeti előadásszámot tekinthetik meg a bérletet vásárlók a 2022/23-as évadban. Október 5-én éjfélkor elindul a jegyértékesítés a novemberi előadásokra, illetve továbbra is zajlik a bérletezés – olvasható a társulat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

baon.hu

A színház minden játszóhelyén fűtenek télen

Fotó: Franklin Ames

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház október 7-én megtartja az évad első premierjét: a Kőszívű című musical Szente Vajk rendezésében látható a nagyszínházban. Októberben további két bemutató is érkezik: a gyermekeket a Kököjszi és Bobojsza című zenés mesejátékkal várják, amit Jankovics Anna rendez, a Kelemen László Kamaraszínházban pedig Cseke Péter direktor rendezése, a Tombol az erény című vígjáték debütál. 

Mint írják, október 5-én éjfélkor elérhetővé válik a novemberi műsor, egyúttal a jegyértékesítés is megindul a novemberi előadásokra. Továbbá novemberben újabb bemutató érkezik: az Egy hónap falun című színmű Mészáros Tibor rendezésében látható, majd a Kelemen László Kamaraszínházban.

Bár a megnövekedett rezsiárak országszerte nehéz helyzetbe hozták a színházakat és a Kecskeméti Nemzeti Színház is igyekszik minden lehetséges módon csökkenteni kiadásait, a teátrum azon fáradozik, hogy a nézők ebből a lehető legkevesebbet érzékeljék.

Noha három bemutatót a következő, 2023/24-es évadra halaszt a színház, a 4+1-es felnőtt bérlet az előadásszám tekintetében nem sérül.

A következő előadások a 2022/23-as évad helyett a 2023/24-es évadban lesznek láthatók:
   • Giacomo Puccini: Gianni Schicchi - opera (tervezett helyszín: nagyszínház)
   • Molière: Tartuffe - színmű (tervezett helyszín: Ruszt József Stúdiószínház)
   • Reginald Rose: Tizenkét dühös ember - tárgyalótermi dráma (tervezett helyszín: Kecskeméti Törvényszék)

A Tombol az erény című vígjáték, amelyet a Kelemen László Kamaraszínházban mutatnak be október 22-én, az évad második felében a nagyszínházban látható, a 4+1-es felnőtt bérlet egyik előadásaként, a Gianni Schicchi helyett, addig pedig a Kamaraszínházban látogatható jeggyel.

A 4+1-es felnőtt bérlet kínálata tehát az alábbiak szerint módosul:

   • Juhász-Szente-Galambos: Kőszívű musical Jókai Mór regénye alapján 
   • Ray Cooney: A miniszter félrelép bohózat 
   • Jean de Létraz: Tombol az erény vígjáték 
   • Lehár-Bodanzky-Willner: Luxemburg grófja operett 
   • + 1 alaphelyáras kamara- vagy stúdiószínházi előadás

További, a bérletet nem érintő műsorváltozás, hogy A telefon című opera együtt látható majd a Kamaraszínházban a Kecskemét City Balett táncszínházi előadásával, a Hattyúval. Előbbit Cseke Péter, utóbbit Barta Dóra, a színház balett-tagozatának művészeti vezetője állítja színpadra.

Minden játszóhelyen fűtenek

A Kecskeméti Nemzeti Színház minden játszóhelyén fűteni fognak télen, az eddig megszokott 19,5 fok helyett 18 fokra állítják majd a fűtést, így nem kell drasztikus változásra számítaniuk a nézőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!