Előadás

2022.09.30. 16:56

Az Aranyszőrű báránnyal ünnepelte a magyar népmeséket a kecskeméti Ciróka

Szeptember 30-án, a nagy mesemondó, Benedek Elek születésnapján ünnepelik országszerte a magyar népmese napját. A kecskeméti Ciróka Bábszínházban az Aranyszőrű bárányt láthatták a gyerekek.

Sebestyén Hajnalka

A mókás történetet Fülöp József mesélte el

Fotó: Ciróka Bábszínház

Népmesekincsünk gazdagsága, sokfélesége egyedülálló a világon. Életkortól függetlenül pótolhatatlan élményekkel ajándékozza meg hallgatóit, olvasóit. A népmese olyan szellemi táplálék, amely gyönyörködtet, megvigasztal, reményt ad, utat mutat, csodákra képes.

A Magyar Olvasástársaság e népmesekincs megőrzését tűzte ki célul.  Kezdeményezésükre 2005 óta szeptember 30-át a magyar népmese napjaként tartják számon. Ennek jegyében a Ciróka is megkülönböztetett figyelemmel fordul e fontos kulturális örökségünk felé.

A Ciróka bábszínház az egyik legnépszerűbb népmeséből készült előadásával, Az aranyszőrű báránnyal ünnepelte meg a jeles napot, a Református Általános Iskola tanulóival együtt.

A mókás történetet bőséges humorral, furulyaszó kísérettel Fülöp József mesélte el ölbe vehető kisszínpadán, sokat látott aprócska titiri bábokkal.

2017-ben, több mint 130 népmese közül, Budapesten és Székelyudvarhelyen is Az aranyszőrű bárány lett a legnépszerűbb magyar népmese. Így méltán kapott helyet a bábszínház programjában is ezen a „mesés” napon. A szórakoztató előadással a Bács-Kiskun Megye Oktatókórház gyermekosztályán is rendszeresen megörvendeztetik a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!